woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
16.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi viert Dag der Inheemsen en Javaanse immigratie

lees ook ...

Onvrede bij Surinaamse servicestationhouders: Actie mogelijk...

Er heerst groeiende ontevredenheid onder de Surinaamse servicestation exploitanten. Sirodjenie Jankie, ondervoorzitter van de Surinaamse Service Station Exploitanten Bond (SSEB), heeft bevestigd dat e...

President Chandrikapersad Santokhi sprak bij de viering van de Dag der Inheemsen en Javaanse Immigratie zijn waardering uit voor deze twee bevolkingsgroepen. Het staatshoofd was op dinsdag 09 augustus, eregast bij de activiteiten die door de Stichting Herdenking Nationale Dag der Inheemse Volken in Suriname en Stichting Amazone Markt Suriname (SAMS) in de Palmentuin werden georganiseerd.

Ook op het presidentieel paleis was er een samenzijn, waar onder meer de granman der Trio’s aanwezig was. President Santokhi noemde de inheemsen en Javanen onmisbaar in de Surinaamse bromki dyari. Het gezamenlijk vieren van deze twee belangrijke dagen van twee bevolkingsgroepen is volgens hem een mooi gevolg van Suriname als multi-etnische samenleving.

President Santokhi verwees naar de inheemsen als de bewakers van Justitia, Pietas en Fides (Gerechtigheid, Vrede en Trouw) in het wapen van Suriname, alsook beschermers van de Surinaamse natuur. Het staatshoofd haalde een tweet aan van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN), António Guterres, waarin deze hoge functionaris aangeeft onder de indruk te zijn van de bijdrage van de inheemsen.

“De verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de inheemse gemeenschap is er één van gedeelde inspanning tussen deze groep en de centrale overheid. De regering zal werken aan haar deel”, aldus de president.

Het ligt in de planning om in het eerste kwartaal van 2023 te starten met de bouw van een weg van Nieuw Nickerie naar Apoera. Daarnaast zal het parlement de wet rond het grondenrechten vraagstuk in september dit jaar in behandeling nemen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi viert Dag der Inheemsen en Javaanse immigratie