donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi vraagt gebed om goede besluiten te nemen

lees ook ...

Gemaskerde criminelen beroven slachtoffers in eigen woning

Op dinsdag hebben drie gewapende en gemaskerde criminelen een overval gepleegd in de Richard Voullairestraat te Abra Broki. Twee slachtoffers werden onder dreiging van vuurwapens beroofd. Terwijl d...

President Chandrikapersad Santokhi vraagt om gebed voor wijsheid en inzicht, zodat hij goede beslissingen kan nemen bij het besturen van het land. Het staatshoofd deed deze oproep tijdens zijn toespraak in de Saron gemeente der Evangelische Broedergemeente in Suriname (EBGS), waar hij de dienst in verband met Goede Vrijdag heeft bijgewoond. De president was daar op uitnodiging van de gemeente. Bij deze plechtigheid werd het sterfuur van Jezus Christus herdacht.

In zijn toespraak riep het staatshoofd verder op tot eerbied voor de Schepper. Volgens de president zijn we allen kinderen en dienaren van God. “Wij moeten ons door God laten leiden zoals het volkslied aangeeft: ‘Gado na wi fesiman’,” stelt het staatshoofd. Met de les van Goede Vrijdag in gedachte riep het staatshoofd de gemeente op goed te zijn voor elkaar en communicatietools, zoals socialmediaplatformen niet te gebruiken om elkaar neer te halen.

Dominee Michael Persaud van de Saronkerk, was zeer ingenomen om het feit dat het staatshoofd het belangrijk vond om de dienst bij te wonen. Volgens dominee Persaud heeft de president eerder te kennen gegeven een dienst van de EBGS te willen bijwonen.

Het staatshoofd werd uitgenodigd voor de paasdienst aanstaande maandag, maar wegens eerder gemaakte afspraken werd gekozen voor Goede Vrijdag. Dominee Persaud was zeer onder de indruk over de kennis van het staatshoofd over de viering en de theologie die daarbij hoort. “De president is een goede predikant”, stelde de dominee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi vraagt gebed om goede besluiten te nemen