vrijdag 12 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
20.5 C
Amsterdam
5
(3)

President Santokhi volgend maand op bezoek bij premier Rutte

lees ook ...

Canari wil milieu aanpak Suriname door klimaatverandering

Het Caribbean Natural Resources Institute (CANARI) heeft voor een betere Milieu aanpak in Suriname de focus gelegd op klimaatverandering. In dit kader werd er een forum voor het Readiness Project van ...

President Chan Santokhi en minister-president Mark Rutte van Nederland onmoeten elkaar komende maand in Nederland. Ze hebben elkaar vandaag telefonisch gesproken om de stand van zaken in de relatie tussen Suriname en Nederland te bespreken.

De betrekkingen tussen de beide landen zijn sinds het aantreden van de regering Santokhi geïntensiveerd en inmiddels heeft de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, een traject van hernieuwde samenwerking ingezet.

De besprekingen tussen beide regeringsleiders hebben ertoe geleid, dat de diplomatieke relaties tussen beide landen op ambassadeursniveau zullen worden hersteld. Intussen is de technische samenwerking gereactiveerd en heeft geresulteerd in het hoog ambtelijk overleg in november 2020.

Verschillende beleidsterreinen zijn geïdentificeerd voor concrete samenwerking en de bestedingsallocatie van de resterende verdragsmiddelen. Ook is de ondersteuning op het stuk van de besprekingen met het Internationaal Monetair Fonds bevestigd.

Beide regeringsleiders hebben het voornemen de betrekkingen verder op te voeren en in dat kader is vanmorgen afgesproken dat president Santokhi, op uitnodiging van zijn collega Rutte, in de tweede helft van februari een werkbezoek zal brengen aan Nederland, meldt de Communicatiedienst Suriname.

President Santokhi zal ook van de gelegenheid gebruik maken ontmoetingen te hebben met het Nederlandse bedrijfsleven en de Surinaamse diaspora. Nadere voorbereidingen voor het bezoek zullen door de beide ministers van Buitenlandse Zaken ter hand worden genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi volgend maand op bezoek bij premier Rutte