woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi voert constructief gesprek met COL

lees ook ...

123 geslaagden van COVAB krijgen hun diploma

123 Geslaagden van diverse opleidingen van de verpleegopleiding: Elsje Finck-Sanichar College (COVAB), mochten op vrijdag 05 augustus jongstleden het diploma in ontvangst nemen van de basisopleiding t...

De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft dinsdag een meeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi. “Al met al is het toch een constructieve meeting geweest. We kijken natuurlijk ernaar uit dat de afspraken en toezeggingen die hier zijn gedaan, daadwerkelijk van de grond komen,” zegt Joyce de Vlugt. Zij was behalve als ondervoorzitter van de COL ook de stem van de douanebond tijdens de meeting.

De COL onder leiding van Hugo Blanker had het staatshoofd per brief aangeschreven over een aantal punten die de organisatie ingewilligd wil zien. Als reactie hierop werd de COL benaderd door een clusterteam van ministers onder leiding van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Het resultaat van dit onderhoud was voor de COL echter teleurstellend, wat beantwoord werd met een ultimatum van 48 uur. De COL gaf aan zich na het verstrijken hiervan te zullen aansluiten bij de acties van de Organic Movement. De confederatie telt 17 bonden, waaronder de douanebond, Werknemers Organisatie Luchtvaart, Bond Personeel Stichting Planbureau, Bond van Verpleegkundigen, Bond Inspecteurs van Onderwijs, Bond personeel Dienst der Belastingen en de Algemene Bond Overheidspersoneel.

Na een vergadering tussen de lidbonden werd besloten de acties van de Organic Movement te ondersteunen. De voornaamste reden is dat enkele vraagstukken van de COL overeenkwamen met de eisen van de protesterende beweging.

“Ondertussen heeft de president de COL toch uitgenodigd om te praten, wat we natuurlijk op prijs stellen. We zijn geweest en als ik kijk naar de verschillende punten die de COL op papier had gericht aan de president, hebben we toch wel het een en het ander kunnen bereiken,” zegt de COL-ondervoorzitter.

President Santokhi in gesprek met de COL. Foto: CDS

Binnen een week komen de partijen weer bij elkaar om te evalueren, waarbij de COL een besluitenlijst opgestuurd krijgt met een tijdlijn met de deadlines voor het nakomen van de gemaakte afspraken.
Naast de BIBIS-minister waren verder aanwezig Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) en Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi voert constructief gesprek met COL