woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(3)

President Santokhi vindt dat regeerbeleid anders moet

lees ook ...

Newmont Suriname betuigt medeleven na tragisch mijnbouwongev...

Newmont Suriname heeft met grote verslagenheid kennisgenomen van het tragische mijnbouwongeval dat op maandag 20 november plaatsvond in het kleinschalige mijnbouwgebied te Matawai in Brokopondo en in ...

Het regeerbeleid zal op een andere manier geschieden. Deze informatie is al gedeeld met alle ministers uit de regering. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi, zaterdag, in het programma 90 seconden op Radio 10. “Daarom heb ik naast de constitutionele regering ook een programma-organisatie opgezet, waaraan ik als president leiding geeft, met daaronder een clusterteam van ministers, een taskforce en technische teams”, deelde het staatshoofd mee.

Hij vindt dat het beleid aangepast moet worden, waarbij de regering meer zal moeten uitvoeren en resultaten neerzet. “We hebben meer dan 200 projecten geïdentificeerd en voorbereid. De resultaten van deze projecten moeten worden neergezet. En dan kijken we naar de evaluatie. Als er ministers daarvoor plaats moeten maken omdat ze onvoldoende presteren, gaan ze plaats moeten maken”, zei Santokhi.

Er wordt eerst gekeken naar de evaluatie van het beleid en daarna de evaluatie van ministers. Slechts twee ministers zijn in het afgelopen anderhalf jaar vervangen, zei hij verder. Het is hoogtijd voor een betere performance van de regering en als er meer mensen vervangen moeten worden, gaan ze vervangen worden.

Intussen heeft hij van twee ministers, waarvan de namen niet genoemd zijn, geëist om binnen een maand een nieuwe managementteam daar aan te stellen ter ondersteuning van de ministers, omdat de twee ministers hebben aangegeven dat het beleid niet optimaal uitgevoerd kan worden, vanwege een gebrek aan managementcapaciteit op de departementen. Dit is de rode draad op bijna alle ministeries.

Uit de evaluatiegesprekken die gevoerd worden met de ministers, blijkt tot nu toe dat er verbetering moet komen. “Broeder, ik wil nu resultaten leveren. Het afgelopen anderhalf jaar was het crisis beheersen op alle sectoren, en we hebben deze crisis aardig kunnen beheersen. Nu moeten we gaan uitvoeren en als er daar versterking op de ministeries moet plaatsvinden, laten we ervoor gaan. We willen een sterker beleid en een sterker regering de komende drie jaren”, zei Santokhi in het programma 90 seconden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi vindt dat regeerbeleid anders moet