zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi viert St. Jorisdag met Scouts in Suriname

lees ook ...

IMF dringt aan op intensivering sociaal beleid in Surinaams ...

Het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) heeft aangegeven, dat de Surinaamse regering haar sociaal beleid moet intensiveren, vooral gericht op de binnenlandse gemeenschappen. De waarneming komt voort ...

Op 23 april wordt jaarlijks St. Jorisdag gevierd, ook bekend als St. George’s Day, ter ere van Sint Joris, een christelijke heilige die vooral bekend staat om zijn legendarische gevecht tegen de draak. Ook in Suriname is deze herdenking aan de beschermheilige van de padvinderij niet onopgemerkt voorbijgegaan. Op vrijdag 23 april 2024 heeft president Chandrikapersad Santokhi, tevens Chief Scout van de Boy Scouts Suriname, deelgenomen aan de herdenkingsactiviteiten bij het hoofdkwartier ‘Weest Paraat’ van de padvindersorganisaties. Tijdens zijn toespraak benadrukte de Chief Scout het belang van het overwinnen van het kwaad en het laten zegevieren van het goede, zodat scouts samen met hun gemeenschappen kunnen werken aan een beter leefmilieu.

De dag begon met een vlaggenceremonie, waarbij een rode fajalobi, symbool voor het bloed van de draak dat vloeide toen St. Joris de draak versloeg, werd opgespeld aan het uniform van de padvinders. Na de ceremonie werd een korte parade gehouden door de binnenstad onder begeleiding van de Militaire Kapel. President Santokhi wenste de scouts alle kracht en toewijding toe, in de overtuiging dat zij, net als St. Joris, onverschrokken zullen strijden voor vooruitgang, groei en bloei van Suriname.

Sint Joris wordt beschouwd als de beschermheilige van de scouting vanwege zijn legendarische daad van moed en heldhaftigheid in het verslaan van de draak. Deze legende sluit naadloos aan bij de kernwaarden van de scoutingbeweging, zoals moed, dienstbaarheid aan anderen en het overwinnen van obstakels. De traditie om St. Jorisdag te vieren binnen de scoutinggemeenschap dient als eerbetoon aan deze waarden en als herinnering aan de inspirerende kracht van St. Joris voor jonge mensen om zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke en moedige burgers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi viert St. Jorisdag met Scouts in Suriname