donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi viert Diwali met kinderen, ouderen en Lions Club Parwani

lees ook ...

Surinam Airways breidt route netwerk uit naar Barbados en Gu...

Als onderdeel van het voortdurende herstel van Surinam Airways en de ambitie om het route netwerk verder uit te breiden, heeft een kleine delegatie van Surinam Airways afgelopen dinsdag een bezoek geb...

Op 10 november 2023 vierden President Chandrikapersad Santokhi, first lady Melissa Santokhi-Seenacherry en diverse hoogwaardigheidsbekleders samen met bijna 800 personen, waaronder meer dan 500 kinderen en senioren burgers, het Diwali feest in de achtertuin van het presidentieel paleis. Het evenement was een initiatief van de Lions Club Parwani, met de ondersteuning van het Kabinet van de President.

President Santokhi sprak de kinderen toe en zei dat hij verheugd was om in hun midden te zijn. “Het is geweldig om hier te zijn, met zoveel jongeren en ouderen. Het leven is een kostbaar geschenk en dankbaarheid is de grootste rijkdom”, aldus de president. Hij benadrukte dat Diwali een aanzienlijke invloed heeft op het leven.

Voorafgaand aan de toespraken werden gezamenlijk enkele dia’s aangestoken. Dia’s en kaarsen worden op deze dag aangestoken om het huis te verfraaien. De dia’s verlichten de hele omgeving met levendige lichten.

President Santokhi complimenteerde de organisatie, in het bijzonder de Lions Club Parwani voor het geweldige initiatief. De club richt zich op het uitvoeren van sociale projecten, waaronder het jaarlijks terugkerende Diwali project.

Lions Club Parwani local-president Soebhas Loetawan gaf in zijn toespraak aan ingenomen te zijn met de opkomst en de voorbereiding van het evenement. Hij sprak dank uit aan de voorbereidingscommissie en de president voor het succesvol houden van de Diwali viering.

Tijdens het evenement werd vooral de nadruk gelegd op hoop, goedheid en rijkdom. Volgens Loetawan is het enthousiasme voor Diwali een noodzakelijk element, maar de waarden en moraal waarmee het festival wordt geassocieerd, zijn van dubbel zo groot belang. “Diwali is het feest van het licht, van de overwinning, van het goede op het kwade, van het licht op de duisternis”, benadrukte hij.

President Santokhi gaf aan dat het belangrijk is dat we allemaal samen de weg verlichten naar een betere toekomst. Hij wenste alle aanwezigen en de totale samenleving een stralende Diwali toe, vol hoop en vreugde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi viert Diwali met kinderen, ouderen en Lions Club Parwani