zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi verwelkomd met militair eerbetoon bij aankomst in China

lees ook ...

Mac Andrew belooft snellere administratieve afhandeling voor...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) ontving enkele jongerenleiders om uitdagingen rondom hun functioneren te bespreken. De bijeenkomst omvatte jongerenvertege...

President Chandrikapersad Santokhi, is met een presidentiële delegatie gearriveerd in de Chinese hoofdstad Beijing voor een staatsbezoek op uitnodiging van de Chinese regering. Het gezelschap, inclusief minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), kwam aan op het Beijing Capital International Airport met een commerciële vlucht. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) was reeds een dag eerder aangekomen.

Bij aankomst werd President Santokhi verwelkomd met militair eerbetoon door een delegatie onder leiding van de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken en Directeur Informatie, Hu Chunying. Ook aanwezig waren de Surinaamse ambassadeur in China, Pick Fung-Ho Chong, de Chinese ambassadeur voor Suriname, Han Jin, en diverse functionarissen van beide regeringen.

Het staatsbezoek begon direct met verschillende activiteiten, waaronder gesprekken met de Surinaamse ambassadeur in China en de Honorair Consul van Suriname, gevolgd door een bezoek aan het museum van de Communistische Partij van China. President Santokhi ontmoette ook de CEO en voorzitter van Zijin om lopende zaken met betrekking tot het goudbedrijf te bespreken, waarbij tevredenheid werd uitgesproken over de activiteiten en resultaten, evenals toekomstige uitbreidingsmogelijkheden.

Later op de dag ontmoette President Santokhi Surinaamse studenten die in China studeren en sprak hij met hen over hun ervaringen. Vervolgens hield hij een toespraak tot de meegereisde delegatie van het Surinaamse bedrijfsleven.

Vrijdag staat een formeel programma op de agenda, met onder meer gesprekken met het leiderschap van China, waaronder de premier, de president en de voorzitter van het politieke orgaan van de CPC.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi verwelkomd met militair eerbetoon bij aankomst in China