zondag 14 april 2024
25.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi vertrokken naar Verenigde Staten

lees ook ...

Buurman vindt levenloos lichaam in trens

Een buurman ontdekte het levenloze lichaam van zijn buurman in een trens voor zijn huis aan de Skoeriweg in Nickerie. Nadat hij de politie van Corantijn had ingeschakeld, arriveerden de autoriteiten t...

President Chandrikapersad Santokhi is woensdag vertrokken naar de Verenigde Staten. Het staatshoofd zal als eerste daar als voorzitter van Caricom deelnemen aan de meeting tussen de vicepresident van de VS, Kamala Harris, en het Action Committee of Caribbean Leaders. De meeting wordt gehouden in het kader van het verdiepen van de relatie tussen de Verenigde Staten en het Caribisch gebied.

Tijdens deze meeting zullen de Amerikaanse vicepresident en verschillende Caribische leiders zich buigen over de specifieke topics: energiezekerheid, financiële ondersteuning en voedselzekerheid. Bij de laatste Summit of the America’s in juni 2022 in Los Angeles heeft de Amerikaanse president, Joe Biden, zich gecommitteerd aan intensivering van de banden tussen de Verenigde Staten en het Caribisch Gebied. De Amerikaanse president gaf toen aan dat de VS het Caribisch gebied als een belangrijke partner ziet en graag wil bijdragen aan de groei van deze regio.

Na het bezoek aan Washington D.C. zal de president reizen naar New York voor het bijwonen van de 77e United Nations General Assembly.

First lady Mellisa Santokhi Seenacherry is met het staatshoofd afgereisd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi vertrokken naar Verenigde Staten