zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
3
(2)

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staatsbezoek aan Beijing

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ingang van de Grote Hal van het Volk aan het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing, de hoofdstad van China. De plechtigheid werd gekenmerkt door het spelen van het Surinaamse volkslied door de Chinese militaire kapel, gevolgd door saluutschoten en een inspectie van de erewacht door beide staatshoofden.

President Santokhi, vergezeld door first lady Melissa Santokhi-Seenacherry, werd hartelijk ontvangen door president Xi en zijn echtgenote Peng Liyuan. Tijdens de daaropvolgende bilaterale gesprekken bevestigden beide leiders de sterke en langdurige vriendschappelijke banden tussen Suriname en China, die meer dan 170 jaar teruggaan. President Santokhi benadrukte het belang van verdere samenwerking tussen beide landen en hun volkeren om het welzijn te bevorderen.

Een belangrijk onderwerp van discussie was de mogelijke concessionele financiering van de brug over de Corantijnrivier, waarvoor President Santokhi namens zowel Suriname als Guyana een gezamenlijke brief aan president Xi overhandigde. Dit initiatief, gericht op het verbeteren van de regionale connectiviteit, werd verwelkomd door China als een stap die past binnen de Belt and Road Initiative.

Naast het bespreken van bilaterale kwesties werd ook de afronding van de schuld herschikkingsovereenkomst bevestigd en ondertekend door beide staatshoofden. Dit illustreert het wederzijdse politieke vertrouwen tussen Suriname en China. Het staatsbezoek van president Santokhi aan China markeert een belangrijke mijlpaal in de verdere versterking van de banden tussen beide landen op politiek, economisch en sociaal gebied.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi versterkt banden met China tijdens staatsbezoek aan Beijing