zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi :versterken internationale samenwerking kansen voor Suriname

lees ook ...

Suriname December 2023: Spannend en droevig

Terwijl we nog steeds aan het bekomen zijn van de schrik die de dood van 15 goudzoekers in een mijnramp ons aanjoeg, is het enige positieve dat hierover te melden valt dat de regering met name ministe...

Gisteravond is president Chan Santokhi teruggekeerd naar Suriname na zijn deelname aan de Caricom-Saudi-Arabië top, die plaatsvond van 16-18 november in Saudi-Arabië. De president benadrukte het belang van de reis, waarbij hij samen met andere Caricom-leiders sprak over het versterken van partnerschappen en het bevorderen van samenwerking tussen Saudi-Arabië en de Caribische regio.

Tijdens de top heeft Santokhi gesproken over cruciale kwesties, waaronder het versterken van economische banden, investeringen, handel, en toerisme. Hij onderstreepte de noodzaak van blijvende sterke relaties tussen de private sector van Suriname en investment agencies. De president benadrukte ook de mogelijkheid voor Suriname om grootschalige landbouwactiviteiten te ontplooien en wees op het aanzienlijke potentieel van het land op het gebied van carbon credits.

Santokhi vervolgde: “Deze reis was van groot belang om onze positie in de wereld te versterken en onze nationale belangen te behartigen. Het bood een uitstekende gelegenheid om de mogelijkheden voor samenwerking op diverse gebieden te verkennen, waaronder economie, investeringen en duurzame ontwikkeling.”

De president benadrukte de noodzaak van voortdurende dialoog en samenwerking met internationale partners, en hij uitte optimisme over de potentie van Suriname op het wereldtoneel. “We hebben de rijke mogelijkheden van Suriname gepresenteerd en onze bereidheid getoond om actief deel te nemen aan wereldwijde inspanningen voor duurzame groei en ontwikkeling.”

Terugkijkend op de top, sprak Santokhi zijn waardering uit voor de constructieve gesprekken en benadrukte hij de toewijding van Suriname aan het bevorderen van wederzijdse belangen en het opbouwen van sterke internationale betrekkingen. De president benadrukte ook het belang van samenwerking bij het aanpakken van mondiale uitdagingen, zoals klimaatverandering en economische vraagstukken.

Met de ervaringen van deze top keerde president Santokhi terug naar Suriname met het doel de besproken kansen en samenwerkingsmogelijkheden te benutten voor de verdere ontwikkeling van het land en het versterken van zijn positie in de internationale gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi :versterken internationale samenwerking kansen voor Suriname