maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi verheugd om deel te nemen aan belangrijke G77+China Top

lees ook ...

Arise News sprak met president Santokhi over samenwerking Af...

Op 15 juni jongstleden sprak Arise News met president Chan Santokhi over de samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied op de Bahama’s. Santhokhi draagt de overtuiging dat deze samenwerking gro...

President Chandrikapersad Santokhi vertoeft momenteel in Cuba om deel te nemen aan de G77+China top, gericht op de uitdagingen van duurzame ontwikkeling voor ontwikkelingslanden. De gesprekken zullen zich specifiek richten op de rol van wetenschap, technologie en innovatie in het kader van duurzame ontwikkeling. Deze bijeenkomst biedt een belangrijke gelegenheid voor ontwikkelingslanden om gezamenlijk te overleggen over de veranderingen die momenteel plaatsvinden in de wereld.

Aan de vooravond van donderdag 14 september 2023 arriveerde het Surinaamse staatshoofd in Havana, waar hij werd verwelkomd op de Jose Marti internationale luchthaven door de Cubaanse Minister van Energie, Vicente de La O’Levy, en Wendy Paulus-Aminta, de Surinaamse ambassadeur in Cuba.

President Santokhi gaf aan verheugd te zijn om deel te nemen aan deze belangrijke top voor ontwikkelingslanden na zijn aankomst op het eiland. “De G77 en China vormen het uitgelezen forum om de economische belangen van ontwikkelingslanden te behartigen in het licht van de vele uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, waaronder financiële, voedsel-, biodiversiteits- en klimaatgerelateerde vraagstukken”, zei de president. Zijn aanwezigheid op deze top benadrukt de betrokkenheid van Suriname bij het werk van de G77 en China.

Het staatshoofd heeft de verwachting uitgesproken dat de beraadslagingen in Cuba tastbare resultaten zullen opleveren. Hij uitte zijn dankbaarheid aan de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel Bermúdez voor het bijeenroepen van deze multilaterale bijeenkomst.

Op 15 en 16 september 2023 zullen 134 ontwikkelingslanden en China (G77+China) samenkomen om gezamenlijk de economische belangen kenbaar te maken aan de Verenigde Naties, met een focus op de actuele uitdagingen van duurzame ontwikkeling voor ontwikkelingslanden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi verheugd om deel te nemen aan belangrijke G77+China Top