dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi veilig aangekomen in Barbados

lees ook ...

Nieuwe vergaderzaal De Nationale Assemblee binnen jaar gerea...

Volgens de bouwplanning zal de nieuwe vergaderzaal en bijbehorende ruimtes binnen een jaar verrijzen op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henck Aaronstraat. Op donderdag 21 september 2023 werd h...

De president en zijn delegatie zijn veilig geland op Barbados. Dit werkbezoek is van groot belang om samen met overige gelijkgerichte staten duidelijke standpunten in te nemen die de efficiëntie van het binnen- en buitenlands financieel verkeer positief stimuleren.

President Santokhi is bij aankomst vrijwel direct in conclaaf gegaan met de Barbadiaanse premier Mia Mottley. Om de eenduidigheid te bewaren, zijn er meteen werkafspraken gemaakt die de basis moeten vormen voor de gesprekken op 20 april 2022, tijdens het De-risking en Correspondence Banking Congres.

President Santokhi is samen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking afgereisd, op uitnodiging van premier Mia Mottley. Tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee op 19 april 2022, is de indruk ontstaan alsof president Chandrikapersad Santokhi ongemeld naar het buitenland is afgereisd.

Het staatshoofd heeft het consolideren en waarborgen van de rechtstaat hoog op agenda en erkent de cruciale rol van het parlement binnen het staatsbestel. In dat kader is reeds op 13 april 2022 een schrijven vanuit het Kabinet van de President gericht aan De Nationale Assemblee om het college te informeren over het bezoek aan Barbados.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi veilig aangekomen in Barbados