donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi treft voorbereidingen voor Expo Dubai later deze maand

lees ook ...

Santokhi: “Surinaamse economie op de goede weg om weer...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblee gesproken over de koersontwikkeling en de financieel-economische hervormingen die nodig waren om de Surinaamse economie te transforme...

In voorbereiding op het bezoek van een presidentiële delegatie later deze maand aan de Expo 2020 Dubai en het DP World-paviljoen op dit grootse evenement, heeft president Chandrikapersad Santokhi zaterdag een bedrijfsbezoek gebracht aan Integra Port Services N.V. Dit bedrijf opereert onder de merknaam Dubai Port (DP) World Paramaribo. DP World is de officiële Premier Global Trade Partner van Expo 2020 in Dubai.

De delegatie kreeg van DP World Paramaribo president-commissaris Remi Vyzelman en de directie een presentatie, waarbij inzicht werd verschaft over het karakter en de werkwijze van de organisatie. President Santokhi merkte op dat de Surinaamse haven er een is met enorm veel potentieel. Suriname is volgens hem geografisch- en geopolitiek gezien gunstig gelegen.

Het land kan met goed beleid en bestuur en een goede samenwerking met de private sector de internationale gemeenschap faciliteiten aanbieden zoals Integra Marine dat heeft gedaan met DP World. Hij merkte op dat meer bedrijven hetzelfde zouden kunnen doen. Door tijdig te starten met de shore base kan Suriname ervoor zorgen dat zij een hub-functie naar zich toetrekt.

Dit is niet alleen tegen de achtergrond van de olie- en gasindustrie, maar vanwege onze strategische positie op het continent, die ons in staat stelt ook strategische ontwikkelingen te brengen naar Zuid-Amerika. Om de discussie voor de sub regionale ontwikkeling op gang te brengen, is er komend jaar alvast een summit met de staatshoofden van de omliggende buurlanden en wordt geprobeerd ook de president van Frankrijk erbij te hebben.

Het staatshoofd zegt dat er moet worden ingespeeld op regionale markten waarbij de regering faciliterend is. In deze moet de private sector zowel nationaal als internationaal meedenken met de regering. Volgens hem zijn er met het aantreden van de nieuwe regering ook nieuwe kansen ontstaan. De regering kijkt uit naar de intensieve samenwerking tussen de private sector, internationale zakengemeenschap en de overheid.

President Santokhi ziet ook het project Suzanna’s Daal voor het opzetten van een nieuwe haven liever dit jaar starten. Om het een geslaagd project te maken, zullen infrastructurele problemen opgelost moeten worden. Het tot het verleden doen behoren van de file op de Wijdenboschbrug is daar een van. Het staatshoofd vroeg samen over de aanpak van deze problematiek te denken.

Santokhi werd tijdens dit bezoek vergezeld door onder meer de ministers Albert Ramdin en Albert Jubithana en de parlementariërs Asiskumar Gajadien en Chuanrui Wang.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi treft voorbereidingen voor Expo Dubai later deze maand