maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi: “Het is tijd om te scoren”

lees ook ...

Historische Jodensavanne in Suriname krijgt erkenning als We...

Tijdens de 45e vergadering van het World Heritage Committee is Suriname op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het besluit hierover was unaniem. Voorzitter van Stichting Jodensavanne, Harrold Sijlbing, u...

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangekondigd dat het plan van de regering om doelpunten te maken in de tweede helft van hun zittingstermijn reeds in werking is getreden. Hij benadrukte dat nu de tijd is aangebroken om daadwerkelijk resultaten te boeken. Tijdens een bijeenkomst in Nickerie, waarbij 320 grondpapieren werden uitgereikt, gaf het staatshoofd aan dat ondanks beperkte middelen en financiën, ministers de instructie hebben gekregen om gezamenlijk de gestelde doelen te bereiken.

Het staatshoofd erkent dat er behoefte is aan verbeterde communicatie met de samenleving. Om dit te realiseren, heeft hij opdracht gegeven aan alle communicatiediensten om hun strategie aan te passen, meer met de bevolking te communiceren en zaken helderder uit te leggen.

President Santokhi prees ook het ministerie van Grondbeleid en Bosbeer (GBB) voor het openen van een kantoor van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem MI-GLIS in Nickerie, om meer mensen in staat te stellen grondpapieren te verkrijgen en verliezen door onwetendheid te voorkomen.

Tijdens de bijeenkomst werden projecten in verschillende districten uiteengezet, waarbij de regering zich richt op diverse ontwikkelingsinitiatieven. Zo wordt er gewerkt aan grootschalige landbouwprojecten, zoals de teelt van markoesa en kokos in Coronie en een modern agrarisch onderzoekslab in Saramacca. Ook zijn er inspanningen om de infrastructuur en voorzieningen in verschillende districten te verbeteren, zoals drinkwaterfaciliteiten in Commewijne en asfalterings- en elektraprojecten in Marowijne.

Het staatshoofd benadrukte ook het belang van internationale overeenkomsten met landen als India, China en België voor drinkwater- en energievoorziening in het binnenland. President Santokhi noemde Nickerie van cruciaal belang voor toekomstige olie- en gasontwikkelingen en legde de nadruk op de geplande brug over de Corantijnrivier, gefinancierd door de particuliere sector. Hij stelde dat deze projecten niet alleen ontwikkeling bevorderen, maar ook werkgelegenheid creëren in alle districten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Het is tijd om te scoren"