dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi terug na succesvolle COP28-conferentie

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

President Chandrikapersad Santokhi is teruggekeerd naar Suriname na een succesvolle deelname aan de COP28-conferentie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waar hij het standpunt van Suriname als een carbon-negatief land heeft vertolkt. Bij zijn aankomst op de Johan Adolf Pengel International Airport op 5 december benadrukte het staatshoofd dat Suriname vastbesloten is om deze carbon-negatieve status te behouden, zelfs met de ontwikkeling van de olie- en gassector.

Tijdens de conferentie heeft President Santokhi tevredenheid geuit over de behaalde doelen en was hij verheugd over de aanwezigheid van leiders die uiteindelijk beslissingen moeten nemen. Hij benadrukte de totstandkoming van het ‘Loss & Damage’-fonds, waarvoor met name de CARICOM-landen lang hebben gestreden. President Santokhi is optimistisch over de mogelijkheden voor Suriname en pleit voor verantwoorde ontwikkeling van de olie- en gassector om carbon-negatief te blijven.

Hoewel de Surinaamse delegatie slechts enkele dagen in Dubai was vanwege beperkte middelen, hoopt President Santokhi dat bij de volgende COP Suriname een paviljoen ter beschikking heeft om het land als voorbeeld te presenteren. Hij benadrukt de prestaties van Suriname in het handhaven van een carbon-negatieve status door verantwoord bosbeleid, de overgang naar groene energie en bewustwording, ondanks de olie- en gasproductie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi terug na succesvolle COP28-conferentie