vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
3
(1)

President Santokhi terug in Suriname; US$ 100 miljoen voor agrarische sector regio

lees ook ...

Kinderen Trio-dorp Amatopo voor het eerst naar school

De kinderen van het Trio-dorp Amatopo in het zuidwesten van Suriname zijn maandag voor het eerst naar school gegaan. Dit betekent dat niet alleen vierjarigen in de schoolbanken zitten, maar ook kinder...

President Chandrikapersad Santokhi is zaterdag na een werkbezoek aan Trinidad zaterdag gearriveerd op de Johan Adolf Pengel International Airport. Behalve het Agri-Invest Forum & Expo II heeft het staatshoofd diverse bilaterale gesprekken gevoerd met regeringsleiders en regionale functionarissen. Tijdens het bezoek is er ook gesproken over financiën voor de innovatie en stimulering van de agrarische sector binnen het Caribisch gebied. Er is US$ 100 miljoen aan krediet hiervoor ter beschikking gesteld.

Bedrijven uit het geheel Caribisch gebied kunnen hiervan gebruik maken. Het staatshoofd zal binnenkort samen met de ministers van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV) en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) verder ingaan op concrete resultaten van het bezoek aan Port of Spain tijdens een nog aan te kondigen persconferentie.

De bedoeling van dit werkbezoek was om de samenwerking van Suriname met andere Caribische landen te intensiveren. Hierbij lag de focus niet alleen op de agrarische sector, maar ook andere segmenten. Er is met verscheidene organisaties en ondernemingen gesproken over mogelijke samenwerkingen in de vorm van Public-Private Partnerships.

De president uit vaker zijn voorkeur voor deze vorm van samenwerking en heeft tijdens een gesprek met de Caribische Kamer van Koophandel de mogelijkheden hiervoor besproken. Binnenkort zal er follow-up plaatsvinden van dit gesprek tijdens een bezoek van de regionale organisatie aan Suriname.

Het staatshoofd sprak als voorzitter van de Caricom tijdens de opening van het Agri-Invest Forum & Expo II op 19 augustus. De Caricom biedt een grote markt en veel mogelijkheden. Landen in de regio hebben afspraken gemaakt die moeten leiden tot meer exporten binnen de Caricom. Hiervoor is het belangrijk dat er samen gekeken wordt naar verschillende aspecten van de agrarische sector waar de meeste landen nog aan moeten werken: innovatie binnen de verbouwing van gewassen, logistiek en transport en wet- en regelgeving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi terug in Suriname; US$ 100 miljoen voor agrarische sector regio