Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi terug in Suriname; belooft Guyanese ambtgenoot samenwerking

Geplaatst

op

President Chan Santokhi In Suriname

President Chan Santokhi is in de late namiddag van 9 augustus teruggekeerd in Suriname. Het staatshoofd heeft zaterdag de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali in Guyana bijgewoond. Irfaan Ali werd vijf maanden na de verkiezingen in het westerbuurland ingezworen tot het negende staatshoofd van Guyana.

President Santokhi heeft zijn Guyanese ambtgenoot toegezegd samen te werken om de banden tussen de twee landen verder te versterken. Vóór vertrek naar Guyana benadrukte het Surinaamse de grote en sterke verbondenheid tussen de twee buurlanden. Hij wees zowel op de vriendschappelijke relaties als de handelsbetrekkingen. Verder benadrukte de president ook de COVID-19-crisis die beide landen treft en de beperkingen die daarmee gepaard gaan.

Het staatshoofd is na aankomst op het vliegveld Zorg en Hoop op een persconferentie nader ingaan op zijn bezoek aan Guyana. President Santokhi werd op Zorg en Hoop welkom geheten door vicepresident Ronnie Brunswijk, assembleevoorzitter Marinus Bee en leden van de Raad van Ministers. De president werd bij aankomst met militaire eer ontvangen.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Coba
maandag 10 augustus 2020 04:36

Waarom met militaire eer? Is dat normaal in Suriname. In Nederland gaat de minister president Rutte naar Duitsland of waar dan ook ter wereld en komt gewoon weer thuis waar hij thuishoort. Geen Bram Bram. Show. Te veel sensatie..

Zwartje
maandag 10 augustus 2020 06:37

Coba, ik ben het helemaal met jou eens. Gewoon je werk doen en terugkomen. Al die heisa kost zoveel geld. Men beweert dat er geen geld is, en toch deze tombola.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Zwartje
Siki
maandag 10 augustus 2020 08:41

Surinaamse mensen houden van sensatie. Is corona tijd. Iedereen is voorzichtig. Surinamers halen alles uit de kast als het om feest gaat.onnodig. als de president naar huis komt met een miljarden contract wat goed voor een feest zou zijn zou ik zeggen ja goedzo. Maar hij komt met lege handen thuis en nu al met militaire eer. Mode..Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen