zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
1
(1)

President Santokhi: “Suriname moet kansen Caricom-voorzitterschap benutten”

lees ook ...

Suriname en Frans-Guyana bevestigen voortzetting militaire s...

De waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger (NL) en tevens commandant van de Luchtmacht, luitenant-kolonel Marven van Huisduinen, heeft samen met brigadier-generaal Marc Le Bouil, commandant van...

Om goed invulling te geven aan zijn aanstaand Caricom-voorzitterschap heeft president Chandrikapersad Santokhi de Commissie Caricom Desk geïnstalleerd. Dit team zal in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), het contact onderhouden met het Caricom- Secretariaat. Deze commissie is geïnstalleerd in verband met het Caricom-voorzitterschap van Suriname in de periode 1 juli tot en met 31 december 2022.

Volgens het staatshoofd zal de presidentiële commissie ook moeten zorgen voor een gedegen voorbereiding, overname en vruchtbare periode als voorzitter. Daarom was een ervaren team nodig, zegt het staatshoofd. Samen met BIBIS moet het team ook ervoor zorgen, dat onder andere de thema’s Cultuur, Sport, Gender, Jeugd en Industrieel beleid, in de Surinaamse portfolio zo goed mogelijk worden ingevuld.

“Het team zal deskresearch doen om goed kennis te hebben van het standpunt van de Caricom op verschillende vlakken zoals klimaatsverandering, cultuur, sport, gender, jeugd en industrieel beleid”, stelt commissievoorzitter Monique Pool. Ook de kansen voor Suriname en de Surinaamse ondernemers moeten goed worden gecommuniceerd, zodat zoveel als mogelijk voordelen hieruit gehaald kunnen worden.

President Santokhi gaf de commissieleden aan, dat er een drukke periode is aangebroken en dat eenieder zijn bijdrage moet leveren, zodat wij gestalte kunnen geven aan de periode als voorzitter van de Caricom. Het staatshoofd gelooft in de deskundigheid van de leden. “Ieder lid van de commissie heeft ervaring met het werk van de Caricom en heeft internationale expertise opgedaan”, aldus de president.

Voorzitter Pool is voormalig medewerker van het Caribbean Information and Translation Institute (CRITI). De Commissie Caricom Desk is ingesteld voor de duur van 12 maanden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Suriname moet kansen Caricom-voorzitterschap benutten"