maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi: Succesvol Herstelprogramma legt basis voor duurzame ontwikkeling

lees ook ...

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 5...

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn tevredenheid geuit over de behaalde resultaten in 2023 en de toewijding van de regering aan het Herstelprogramma. Dit programma is ontworpen om economische uitdagingen aan te pakken en een basis te leggen voor duurzame ontwikkeling. Tijdens de jaarafsluiting met de regering op 27 december benadrukte het staatshoofd dat ondanks de obstakels aanzienlijke vooruitgang is geboekt.

Volgens Santokhi zijn de gestelde doelen op macro-economisch niveau behaald, waaronder het stabiliseren van de economie en het herstellen van het vertrouwen van investeerders. Genomen maatregelen hebben bijgedragen aan een gunstiger ondernemingsklimaat, het aantrekken van nieuwe investeringen en het stimuleren van economische groei.

Het staatshoofd benadrukte ook het belang van het sociale programma van de regering en erkende de noodzaak om het effectiever te maken in het tegemoetkomen aan de behoeften van de bevolking. Ondanks de uitdagingen toonde de president zich tevreden over de geboekte vooruitgang en de veerkracht van de regering in het licht van tegenslagen.

Met het oog op 2024 benadrukte president Santokhi de noodzaak om voort te bouwen op de prestaties van 2023 en te blijven werken aan duurzame ontwikkeling. Hij schetste de prioriteiten van de regering voor het komende jaar, waaronder verdere economische hervormingen en het versterken van sociale programma’s.

Het staatshoofd toonde waardering voor de behaalde resultaten in 2023, waarbij het Herstelprogramma positieve effecten had op zowel macro-economisch niveau als op het gebied van sociale ontwikkeling. Ondanks aanhoudende uitdagingen behoudt de president vertrouwen in de capaciteit van de regering om hiermee om te gaan en te blijven streven naar een betere toekomst voor alle Surinamers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: Succesvol Herstelprogramma legt basis voor duurzame ontwikkeling