maandag 5 juni 2023
25 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi stelt Veiligheidscommissie in

lees ook ...

Terugblik op Pinksteren: het grootste wonder van Christus *

Wie is Jezus Christus? Onze redder en verlosser zeggen de Christenen. Een wijze leraar, een profeet zeggen Hindoes, Boeddhisten en Moslims ze weten ook dat Jezus iemand was die wonderen deed maar meer...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een ‘Nationale Veiligheidscommissie’ geïnstalleerd op vrijdag 7 mei 2021 op het Kabinet van de President. Het staatshoofd is voorzitter van de commissie en vicepresident Ronnie Brunswijk ondervoorzitter. De Veiligheidscommissie is geïnstalleerd in het belang van het handhaven van de veiligheid en stabiliteit van ons land, omdat moet er adequaat, snel en effectief gereageerd moet kunnen worden op interne en externe dreigingen op de soevereiniteit van ons land.

De Nationale Veiligheidscommissie moet onder leiding van de president, elke dreigende inbreuk op deze beginselen of elk dreigend geschil dat kan leiden tot inbreuk op deze beginselen, onderzoeken en hiertoe de noodzakelijke maatregelen ter afzwakking van deze dreigingen, adviseren aan de president. Het uitgangspunt is middels gecoördineerd overleg, een vreedzame oplossing van deze dreigingen te realiseren.

Het Staatshoofd zei daarover:“Uw primaire verantwoordelijkheid is, daarom het ondersteunen van de President van de Republiek Suriname in het handhaven van: de nationale veiligheid en vrede, het bewaren van de eenheid in ons land en het beschermen van de fundamentele beginselen van democratie en rechtstaat,”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi stelt Veiligheidscommissie in