zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi stelt Risk Assessment Steering Council in

lees ook ...

Milieuprojecten voor Surinaamse kustbescherming

Minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) zei in verband met de lancering van twee milieuprojecten ter bescherming van de zee oever, dat deze de rehabilitatie van mangrovebo...

President Santokhi heeft vandaag vandaag de National Risk Assessment ASC en PIU geïnstalleerd. Deze stap is genomen, omdat mondiaal de strijd tegen het witwassen van geld en terrorismefinanciering wordt aangescherpt en Suriname daar ook deel van wil zijn.

President Santokhi geeft aan dat ook de inspanningen van de Financial Action Task Force (FATF) die het witwassen van geld en terrorismefinanciering bestrijdt, door de Regering volledig worden ondersteund. Een belangrijke aanbeveling van de FATF is, dat landen periodiek een analyse maken van de nationale systemische risico’s, op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering.

De Regering heeft daarom het initiatief genomen, om twee organen in te stellen een AML Steering Council (ASC) en een Project Implementatie Unit (PIU). Het ASC is met name met de beleidsaansturing belast, terwijl de PIU belast is met de uitvoering van besluiten van het ASC. De President wenste beide organen veel succes toe met de werkzaamheden, waarbij hij aangaf als President bijzonder betrokken te zullen blijven, bij zowel het beleid als de uitvoering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi stelt Risk Assessment Steering Council in