maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi stelt clusterteam ministers samen voor dialoog met stakeholders

lees ook ...

Nieuwe directeuren aangesteld bij minOWC

Dwight Warsodikromo is vanaf 1 maart 2024 benoemd tot de nieuwe directeur van het Directoraat Cultuur, waarbij hij Roseline Daan opvolgt. Daan zal echter haar inzet voortzetten bij het ministerie van ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in het kader van de gerezen omstandigheden een clusterteam van ministers de opdracht gegeven om diverse groepen in de samenleving te horen. Het gaat in het bijzonder om de verenigingen en/of organisaties die audiëntie hebben aangevraagd bij het Kabinet van de President of groepen met speciale wensen en of grieven. Het team bestaat uit de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

Alven Roosveld, de woordvoerder van president Santokhi, benadrukt dat de oproep van de regering, bij monde van de president, menens is. President Santokhi had opgeroepen tot dialoog met vertegenwoordigers van de groep demonstranten. Dit, alhoewel de regering niet formeel in kennis is gesteld van de grieven van de actievoerders.

Op basis van een stuk plichtsbesef en vaderlandsliefde zijn diverse bruggenbouwers aan de slag om zo gauw als mogelijk het gesprek met deze groep te doen plaatsvinden. “Op enig moment ontstond de indruk alsof de kogel door de kerk was en zijn er zelfs voorbereidingen getroffen om een gesprek tussen de regering en de actievoerders heden live te verslaan en doen verslaan door overige mediahuizen. Deze opzet vindt vandaag geen voortgang”, meldt Roosveld.

Het uitgangspunt was dan ook dat de groep hierbij in de gelegenheid zou zijn om formeel haar wensenpakket te presenteren, maar ook te vernemen wat de realistische en uitvoerbare besluiten eventueel kunnen zijn. Van eminent belang is ook de eventuele tijdslijn die moet worden besproken. Goed bestuur wil namelijk dat wij, bij alle besluiten, de geldende normen, voorschriften en of wetgeving strikt volgen. Dit en meer maakt het evident dat dialoog van pure noodzaak is.

Er zijn diverse bemiddelingspogingen geweest. De regering kijkt uit naar gesprekken met deze groep. Elk gevoerd dialoog zal er een zijn waarbij de regering tracht breder draagvlak te verkrijgen voor het te voeren beleid. De input die zal worden verkregen van de diverse groeperingen en organisaties zal zeker bijdragen tot meer inspraak van de bevolking.

Het lenigen de noden van de samenleving is altijd een primair doel van de overheid. Deze verhoogde samenspraak moet leiden tot oplossingen en beleidskeuzen die dichterbij zijn van de gewenste realiteit. Hiermee geeft de regering verder invulling aan de gedachten van het samen tot ontwikkeling brengen van onze mooie natie, meldt de Communicatiedienst Suriname.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi stelt clusterteam ministers samen voor dialoog met stakeholders