dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
1
(1)

President Santokhi start woningbouwproject Krepie

lees ook ...

Overhandiging van geloofsbrieven: president Santokhi ontvang...

Acht niet-residerende ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. Vertegenwoordigers uit Zimbabwe, Colombia, Zwitserland, Mal...

Als onderdeel van het Landelijke Woningbouwprogramma 2023-2025 heeft president Chandrikapersad Santokhi op 22 december 2023 aangekondigd dat het woningbouwproject Krepie bouw- en woonrijp zal worden gemaakt. Gronden in het Krepie-project te Charlesburg, uitgegeven tussen 2008 en 2011, worden nu toegankelijk gemaakt en voorzien van nutsvoorzieningen. Dit omvat in totaal 548 kavels op 60 hectare, bestaande uit 472 bouwkavels en 76 tuinbouwkavels.

President Santokhi benadrukte het belang van een daadwerkelijke start met de bouw. De regering creëert mogelijkheden, waaronder de optie om SRD 1.6 miljoen te lenen tegen een rente van 7%. Bovendien kunnen aanvragers via het Affordable Housing Programme (AHP) in aanmerking komen voor US$ 9000 en kunnen ze zelf US$ 6000 inkomsten genereren of lenen voor de bouw.

Een cruciaal aspect van het budget voor de voorbereiding van Krepie is de afwatering van het gebied. Minister Riad Nurmohamed deelde mee dat er is besloten om de afwatering via hoofdkanalen naar de zee te leiden, in plaats van de Sommelsdijkse kreek in de stad te belasten.

Minister Nurmohamed benadrukte kostenreductie en gaf aan dat ofwel een pompgemaal met stroom of brandstof, of klepduikers, die nagenoeg gratis werken, in dit gebied zullen worden toegepast. Hij meldde ook dat het gebied tegen de zee wordt beschermd door drie dijken en een mangrove bufferzone.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi start woningbouwproject Krepie