Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi start wekelijks gebed

Geplaatst

op

Gebed Kabinet 768x513

President Chandrikapersad Santokhi heeft het besluit genomen om elke maandag de werkweek te openen met gebed voor regering, land en volk. De geestelijk adviseur van de President, Harold Pultoo stelde in dat kader het bestuur van het Surinaams Bijbelgenootschap in de gelegenheid op maandag 07 September op het kabinet van de President aan dit mooi initiatief invulling te helpen geven.

Geestelijk adviseur Harold Pultoo zegt dat dit eigenlijk een uitvloeisel is van het bidden van de gemeente met de President in partijverband voor de verkiezingen. “De Here Jezus heeft naar ons geluisterd”, stelt hij “en de President heeft besloten het werk wekelijks in Zijn handen leggen.”

Het woord dat werd gelezen was uit het bijbel boek Micha, waar de profeet Micha de regeerders van toen aanmaande om zich tot God te keren zodat Hij hun paden recht zou maken. “We zitten in een economisch en moreel-ethisch dal, maar met God gaan wij goede tijden tegemoet”. Aldus de geestelijk adviseur.

De President en de Vice-President waren vergezeld door hun respectieve echtgenoten Melissa Santokhi-Seenacherry en Adolfine Brunswijk -Cairo. Nadat er voor hen gebeden was, mochten zij elk Bijbels in het Sarnami Hindi, het Aucaans en eenvoudig Nederlands in ontvangst nemen. – culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Helen
dinsdag 8 september 2020 16:51

Halleluja, God is aan het werk. Su voorwaarts met God!

Kwasi
dinsdag 8 september 2020 17:51

Amen.

John
dinsdag 8 september 2020 18:48

Als hij dat doet zal er zegen op zijn werk zijn.
Zie alle dingen worden nieuw, Suriname is niet los van God.
Zijn hand zal de regering leiden.
Er kleeft geen bloed aan de handen van Shantoki.
Maar aan wiens handen bloed kleeft, die zal zijn loon niet ontlopen.

Pad
dinsdag 8 september 2020 18:58

De handen van de President is Schoon.
Meneer de President God zal uw woorden in daad veranderen.

De handen van de vice-president is gezondigd. Voor uw zonde moet u, uw excuses aan bieden.

Meneer Brunswijk u heeft 12 militairen gevangen genomen en hun vrijheid beroofd.

Wanneer gaat u deze militairen uw excuses aanbieden.

Laatst bewerkt op 22 dagen geleden door Pad
Rijmpie
dinsdag 8 september 2020 22:14

Shantoki is een goede man.
Hij werkt hard en doet wat hij kan.

En als het even tegen zit.
Toont hij gelukkig genoeg pit.

Om tegenslagen te overwinnen.
En op een andere manier te beginnen.

Zo ploetert hij voort voor Suriname
En is weer positieve plannen aan het beramen.

Men ziet steeds een goede stap.
Daarmee maakt hij toch echt geen grap.

In 2 maanden al zoveel goeds gedaan.
Laat deze man maar een tijd aan het stuur staan.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen