vrijdag 19 april 2024
26 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi staat stil bij belang investeren in onderwijs

lees ook ...

Nieuwe commandant Loenersloot voor Regio-Oost

Het Territoriaal Commando Nationaal Leger Oost (Regio Oost) is nu in handen van kapitein Raquel Loenersloot. Eerder was de commando in handen van kapitein Iwan Bonjanski. Op 12 april jongstleden vo...

Het is ondanks de vele crises wereldwijd belangrijk om te investeren in goed onderwijs. De Summit of Transforming Education die maandag is gehouden is onderdeel van de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Tijdens deze meeting werd het belang van onderwijs aangekaart. President Chandrikapersad Santokhi gaf in zijn toespraak een samenvatting van de aanpak van het onderwijs in Suriname tijdens de vele crises.

De veel gelijktijdige crises zoals voedselonzekerheid, inflatie, hoge energiekosten, klimaatverandering en de Covid-pandemie creëren een tegenslag in broodnodige investeringen voor het opschroeven van het onderwijs. President Santokhi is van mening dat het nodig is stevige en gedurfde stappen zetten, de onderwijssystemen te moderniseren en betere burgers te creëren in een op kennis gebaseerde en ICT-gedreven samenleving.

“Onderwijs is de sleutel tot het ontsluiten van ontwikkelingspotentieel en biedt de voorwaarde om de intergenerationele armoedecyclus te doorbreken. We hebben een aantal belangrijke beleidsinterventies gedaan, waaronder het verstrekken van financiële prikkels, om het schoolgeld tot een minimum te beperken en de zware financiële last voor gezinnen te verlichten.

President Santokhi belichtte andere soortgelijke maatregelen genomen in Suriname zoals de pilot voor het schoolvoedselprogramma alsook huisvesting voor studenten uit het platteland en binnenland om de toegang tot het hoger onderwijs te vergroten.

Verder stond de president stil bij het belang het onderwijs aan te passen om expertise en vaardigheden te leveren die aansluiten op de behoeften van de particuliere sector. Het ontwikkelingsgericht onderwijs is een belangrijk aspect bij de professionele ontwikkeling van het onderwijzend personeel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi staat stil bij belang investeren in onderwijs