zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spreekt tijdens Alliantie van kleine eilandstaten

lees ook ...

Mijlpaal: Begrotingstekort Suriname slechts 4,3%

Op maandag 25 september 2023 keurde de Regeringsraad de begroting voor 2024 goed en besprak de jaarrede. Opmerkelijk is de spectaculaire vermindering van het begrotingstekort van 19% in 2020 tot slech...

De Alliantie van kleine eilandstaten (AOSIS) hield op donderdag 22 september 2022 een ontbijt voor regeringsleiders, waarbij president Santokhi de aanwezigen toesprak. Het staatshoofd sprak zijn erkenning en steun uit aan het team, dat namens AOSIS de werkzaamheden met betrekking tot de Multidimensional Vulnerability Index (MVI) heeft verricht.

Klimaatverandering heeft enorme gevolgen voor de ontwikkeling van de kleine eilandstaten in ontwikkeling (SIDS). Hiervan moeten andere landen overtuigd worden. President Santokhi gaf aan liever te willen spreken van, zoals door de premier van Barbados voorgesteld, Climate Vulnerability Index, die de kwetsbaarheid van het klimaat specifieker aangeeft. Ook adviseerde hij om gegevens te verzamelen om landen te overtuigen en de vereisten voor het verkrijgen van financiën te vereenvoudigen.

Hierbij moeten internationale financiële instellingen, lidstaten en alle relevante actoren betrokken worden. “Binnen het raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (UNFCCC), is er geen financiële ondersteuning voor herstel van geleden schade door klimaatverandering. Het is dus van eminent belang om op de aanstaande COP27 de stem van de SIDS, als één te laten horen”, gaf president Santokhi aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spreekt tijdens Alliantie van kleine eilandstaten