maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spreekt tijdens Alliantie van kleine eilandstaten

lees ook ...

Shortage of Fernandes bread and pastry products next few day...

Fernandes Bakery is  struggling at present due to the shortage of baker's flour. The extra flour imports from the supplier have slowed down somewhat due to a combination of circumstances. The conse...

De Alliantie van kleine eilandstaten (AOSIS) hield op donderdag 22 september 2022 een ontbijt voor regeringsleiders, waarbij president Santokhi de aanwezigen toesprak. Het staatshoofd sprak zijn erkenning en steun uit aan het team, dat namens AOSIS de werkzaamheden met betrekking tot de Multidimensional Vulnerability Index (MVI) heeft verricht.

Klimaatverandering heeft enorme gevolgen voor de ontwikkeling van de kleine eilandstaten in ontwikkeling (SIDS). Hiervan moeten andere landen overtuigd worden. President Santokhi gaf aan liever te willen spreken van, zoals door de premier van Barbados voorgesteld, Climate Vulnerability Index, die de kwetsbaarheid van het klimaat specifieker aangeeft. Ook adviseerde hij om gegevens te verzamelen om landen te overtuigen en de vereisten voor het verkrijgen van financiën te vereenvoudigen.

Hierbij moeten internationale financiële instellingen, lidstaten en alle relevante actoren betrokken worden. “Binnen het raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (UNFCCC), is er geen financiële ondersteuning voor herstel van geleden schade door klimaatverandering. Het is dus van eminent belang om op de aanstaande COP27 de stem van de SIDS, als één te laten horen”, gaf president Santokhi aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spreekt tijdens Alliantie van kleine eilandstaten