dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spreekt Secretaris-Generaal ACS Rudolfe Sabonge

lees ook ...

Trucker verongelukt op weg naar Jaykreek in Sipaliwini

Een 53-jarige truckbestuurder is zaterdag omgekomen op de weg naar Jaykreek in het district Sipaliwini. De politie van Atjoni vond het slachtoffer in de cabine van de vrachtwagen, die beladen was met ...

President Chandrikapersad Santokhi en de Secretaris-Generaal van de Associatie van Caribische Staten (ACS) Rudolfo Sabonge hebben een gesprek met elkaar gehad. Chairmé Haakmat-Konigferander, ambassadeur CARICOM/ACS zegt dat er is gesproken over het versterken van de samenwerking binnen ACS en over de gevolgen die de oorlog in Oekraïne heeft in de regio.

Er is onder andere een tekort aan producten ontstaan, die nodig zijn in de ACS-staten. De diplomaat zegt dat mede door de oorlog het duidelijk is geworden dat de regio te veel leunt op allerlei goederen van buiten. Dit terwijl deze producten door landen binnen de regio geproduceerd kunnen worden.

“Er zal meer samenwerking op regionaal niveau tot stand moeten komen om de potentie die er is beter te benutten. Er zal nagegaan moeten worden welke producten landen exact kunnen voortbrengen en wat wij onderling van elkaar kunnen afnemen,” geeft de Secretaris -Generaal aan.

Er is verder gesproken over een plan van aanpak om het werk van ACS voort te zetten. In het verschiet ligt een samenwerkingsconferentie, die in november in Cuba gehouden zal worden. “Samenwerking binnen ACS is van eminent belang, want anders kan je nergens komen.” Het plan van aanpak zal in een nog te houden ministeriële meeting in de Verenigde Staten worden samengesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spreekt Secretaris-Generaal ACS Rudolfe Sabonge