zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spreekt High Level Security Conference toe

lees ook ...

Voorzitter Pensioenraad pleit voor automatische indexering v...

Marius Karioredjo, voorzitter van de Pensioenraad, benadrukt de noodzaak van automatische indexering van pensioenen, aangezien het huidige minimum pensioen van SRD 1350 per maand op basis van het mini...

De openingsceremonie “High Level Security Conferentie” (HLSC) is vandaag gehouden in de in Ballroom van Royal Torarica. De HLSC wordt op 21 en 22 april gehouden. De bijeenkomst heeft als doel het bewustzijn van de transnationale georganiseerde misdaad te vergroten en het beleid aan te geven om de veiligheid binnen Suriname en de regio te bevorderen. 

Vandaag volgen na de openingsceremonie, de plenaire discussies en daarna zullen er  discussies worden gevoerd in werkgroepen. Gedurende de openingsceremonie hebben Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Minister Horace Chang van Veiligheid in Jamaica en de President van de Republiek Suriname, Chandrikapersad, Santokhi, de gasten toegesproken.

President Chandrikapersad Santokhi benadrukt in zijn toespraak tijdens de openingsceremonie, dat veiligheid een doel is met veelzijdige dimensies. Het staatshoofd merkte op dat de deelnemende landen niet alleen moeten werken op bestuurlijk en multilateraal niveau, maar ook met belanghebbenden binnen gemeenschappen.

President Santokhi gaf aan dat de particuliere sector, vakbonden, religieuze organisaties en ngo’s een cruciale rol spelen bij het bevorderen van de vereiste normen en waarden. De normen en waarden zullen onze collectieve en individuele vastberadenheid versterken, om democratie, onafhankelijke rechterlijke macht en goed bestuur te bevorderen. “Ook voor het verdedigen van mensenrechten en het versterken van onze veerkrachtige gemeenschappen is dat belangrijk”, aldus het staatshoofd.

Volgens de regeringsleider zouden er uiteindelijk structurele doelen moeten zijn om verantwoordelijke burgers te creëren, ondersteunt door sterke en functionerende staatsinstellingen, die zich niet inlaten met criminele activiteiten. De president zei dat wij de gemeenschap moeten laten beseffen hoe groot de negatieve invloed van misdaad op de gemeenschap is, zodat er proactieve sociale controle op crimineel gedrag in het gezin en de gemeenschap op gang komt”.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spreekt High Level Security Conference toe