donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spreekt Eurocommisaris Timmermans over carboncredits

lees ook ...

Minister Sewdien bezoekt Uitkijkpolder

Gistermiddag heeft de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ing. P. Sewdien een bezoek gebracht aan de Uitkijkpolder in het district Saramacca. De districtscommissaris van Saramacca, mevr...

President Santokhi had op 18 juli jongstleden een bespreking met Eurocommissaris Frans Timmermans en de eerste vicevoorzitter van de commissie, Von der Leyen. Dit gesprek was een vervolg op een eerdere bespreking de vorige maand.

Tijdens het gesprek vroeg de President ondersteuning voor het ontwikkelen van een strategie om de carbon uitstoot (CO2-uitstoot) in kaart te brengen en financiële voordelen te behalen, terwijl het milieu beschermd blijft. De Europese Commissie heeft technische ondersteuning toegezegd, evenals promotie van Suriname als carbon negatief land.

Ook vroeg de president om hulp bij het beoordelen van voorstellen over carbon credits en carbon trading. En ook dit verzoek werd toegezegd. Suriname zal tijdens COP 28 (Conference of the Parties/Klimaatconferentie) in Dubai worden gepresenteerd als carbon negatief land. Timmermans zal met het Surinaamse team overleggen en een roadmap opstellen om het standpunt van ons land vorm te geven.

Timmermans gaf in het gesprek aan dat hij bij de Nederlandse overheid zal pleiten voor meer investeringen in de agrarische sector in Suriname en benadrukte wederom dat Suriname kan rekenen op steun van de Europese Commissie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spreekt Eurocommisaris Timmermans over carboncredits