zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spreekt De ‘Voice of Global South Summit’ toe

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse kru...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft op dinsdag 9 april 2024 het vernieuwde verkeerslicht op de kruising van de J.A. Pengelstraat en Gemenelandsweg officieel in gebruik genomen. Deze sta...

President Santokhi heeft op 12 januari jongstleden de eerste editie van de Voice of Global South Summit virtueel toegesproken. De premier van India Narendra Modi en andere wereldleiders waren daarbij aanwezig.

Het staatshoofd gaf aan verheugd te zijn, te spreken vanuit hetzelfde land als gastheer India. “Dit geeft hoop te midden van alle mondiale en regionale uitdagingen waar we voor staan. Het laat zien dat onze opvattingen en acties niet moeten worden vertroebeld door problemen, maar door de mogelijkheden te overwegen om dingen beter te maken. Een toekomst- en resultaatgerichte aanpak is daarvoor vereist,” stelde het staatshoofd.

President Santokhi gaf aan dat Suriname zich blijft inzetten voor de overgang van fossiele energie naar hernieuwbare en koolstofvrije energieopwekking.  “Onze economieën hebben het nog steeds moeilijk, aangezien het herstel in een langzamer tempo heeft plaatsgevonden dan voorzien was. Dat geeft extra uitdagingen voor de budgettering van verschillende sectoren,” zei onze President.

Het Surinaamse staatshoofd riep op tot steun en financiering voor de Caribische regio inzake het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering, implementeren van nieuwe technologieën en capaciteitsversterking. Tot slot bedankte president Santokhi de regering van India voor de herstructurering van de bilaterale schuld. Dit was één van de belangrijkste doelen tijdens zijn bijna afgeronde bezoek aan India. Hij sprak de hoop uit dat de summit en soortgelijke initiatieven worden gecontinueerd als platform waar landen elkaar ontmoeten en dialoog voeren voor het gemeenschappelijk belang.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spreekt De 'Voice of Global South Summit' toe