maandag 6 februari 2023
26.1 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spreekt de Global Investor Summit toe

lees ook ...

President Santokhi emphasizes the diplomatic effort during t...

For the heads of diplomatic missions and consulate generals, honorary consuls, representatives of international organizations, and members of the private sector in the Republic of Suriname, the Minist...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 11 januari jongstleden op de ‘Invest Madhya Pradesh, Global Investor Summit’ gesproken. De president gaf aan dat duurzame ontwikkeling niet haalbaar is zonder een solide partnerschap tussen de publieke en private sector en zonder gerichte investeringen in de sociale en fysieke infrastructuur.

De president gaf verder aan dat het diaspora bedrijfsleven betrokken moet worden bij ons bedrijfsleven en dat hij daarom de vertegenwoordiging van de Caribische regio op de summit door Guyana als Suriname, toejuicht.

Premier Narendra Modi sprak de summit virtueel toe. De premier aan dat het IMF India ziet als een lichtpunt door de fundamenten die India heeft neergezet op basis van sterke democratie, politieke stabiliteit en de bijdrage van de jongeren. India is continu bezig met hervormen, transformeren en presteren, waardoor zij een aantrekkelijke bestemming zijn geworden voor investeerders uit de gehele wereld.

President Santokhi zei ook dat Suriname reeds aan het hervormen en transformeren is (waar naartoe hervormen en transformeren zei hij niet), maar dat we nog veel meer moeten gaan presteren. Net zoals premier Modi met alle Indiërs ontwikkeling heeft gebracht in India, zei president Santokhi dat hij continu zal vragen aan het volk van Suriname om het beleid van deze regering te blijven ondersteunen.

De grote straatdemonstraties van het vorig jaar gaven al aan dat er geen sprake is van ‘blijven ondersteunen’, omdat een groot deel van de bevolking die op zijn partij gestemd had, toen geen ondersteuning meer gaf aan het beleid.

Ook de minister van Consumentenzaken, Voedsel & Publieke Distributie van Madhya Pradesh, India,Mr. Piyush Goyal, gaf in zijn virtuele toespraak de belangrijkheid aan  van de bijdrage geleverd door elke Indiër.

Alleen door het bundelen van onze kennis en kunde, zal ook Suriname in een rap tempo kunnen bloeien als India. De president sloot zijn toespraak dan ook af met de volgende statement: “We kunnen allemaal een verschil maken in de wereld, ik kan het verschil maken, jij kan het verschil maken, wij zijn het verschil!”

Een verschil maken kan alle richtingen op gaan. Al neigt het de verkeerde richting op te gaan, hopen wij dat het tenslotte toch nog een verschil ten goede wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spreekt de Global Investor Summit toe