zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spreekt de Amerikaanse Senator Dodd

lees ook ...

Exporteursbeurs eind september

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert dit jaar een exporteurs beurs van 2 dagen in tegenstelling tot het vorig jaar toen de beurs maar één ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 04 juli 2023 een ontmoeting gehad met Christopher Dodd, de speciale presidentiële adviseur van de Verenigde Staten van Amerika (VSA). Dodd is senator in de Amerikaanse Senaat en is door president Joe Biden aangesteld om projecten in de Amerika’s aan te sturen.

Het Surinaamse staatshoofd bracht zijn felicitaties uit aan de Verenigde Staten van Amerika(VSA) in het kader van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag op 04 juli. Bij deze ontmoeting was ook minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) aanwezig.

Tijdens het onderhoud kwamen de bilaterale relatie tussen Suriname en de VSA  alsook regionale onderwerpen aan de orde. President Santokhi gaf aan dat Suriname vrede en dialoog overal in de wereld en de mechanismen die dat mogelijk maken ondersteunt. De situatie in Haïti kwam ook ter sprake. President Santokhi stelde hierbij voor om het Internationaal Gerechtshof te laten optreden, vanwege het instorten van justitie en veiligheid in Haïti.

De regeringsfunctionarissen hebben ook breedvoerig gesproken over de regionale samenwerking. Beide delegaties waren het erover eens dat de samenwerking verder verdiept zal worden bij de eerstvolgende OAS-top. Suriname zal dan als gastheer optreden voor deze bijeenkomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spreekt de Amerikaanse Senator Dodd