dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spreekt Csaba Körösi, president AVVN

lees ook ...

Sessie over voeden en opvoeden voor tienermoeders op Latour

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ) heeft op zaterdag 18 maart 2023 een sessie 'Opvoedingsvaardigheden' georganiseerd in Stibula te Latour voor schoolgaande tienermoeders. Hierme...

President Santokhi heeft op 20 september 2022, de eerste officiële dag van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties(AVVN), een meeting gehad met de President van de vergadering, Csaba Körösi. Tijdens de meeting zijn de punten klimaatsverandering, energie- en voedselzekerheid en cybercrime besproken.

De president sprak over het stijgende zeewater aan de kust en de grote impact hiervan op de bewoners van het binnenland. “We kijken uit naar structurele en duurzame oplossingen om de mensen te beschermen. We hebben hulp nodig om door middel van moderne technologie een oeververdediging te maken.

Suriname zoekt ondersteuning voor het verder beschermen van ons bos, vooral als het gaat om carbon credit en op het gebied van de preventie van cybercrime. Het financieren van al deze zaken is een grote uitdaging”, gaf het staatshoofd aan. Körösi was onder de indruk van wat hij hoorde en van de plannen van Suriname voor de komende tijden. “This sounds like music to my ears”, zei Körösi.

Tot slot gaf de president mee, dat Suriname 2060 als streefdatum heeft voor het maximaal draaien op groene energie, wat aansluit op onze positie als carbon-negatief land. “We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de wereld. Wij zullen ons deel doen en de longen van de wereld blijven”, gaf het staatshoofd mee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spreekt Csaba Körösi, president AVVN