donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi spoort ministers aan tot uitvoering van nationaal veiligheidsplan

lees ook ...

Première van ‘De Schitterende Schaduw’: een drie...

Vandaag vonden de try-outs plaats van de muziek- en danstheatervoorstellingen genaamd ‘De Schitterende Schaduw’, georganiseerd door de Reframing HERstory Art Foundation, in Theater Thalia. Dit drie...

Onlangs heeft de regering haar aandacht gericht op de nationale veiligheidskwesties. Hierbij lag de focus op het Nationaal Veiligheidsplan, dat eerder dit jaar tijdens de Veiligheidsconferentie aan president Chandrikapersad Santokhi werd overhandigd door de werkgroep Nationaal Strategisch en Veiligheidsplan. Minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, onderstreept het belang van dit document en benadrukt de betrokkenheid van diverse ministeries en functionarissen.

De minister benadrukt tevens dat het begrip veiligheid in de loop der jaren aanzienlijk is uitgebreid. Nieuwe aspecten zoals klimaatverandering, naleving van bouwvergunningen, bestrijding van witwassen, voedsel- en economische zekerheid, evenals milieukwesties en omgang met chemische stoffen, zijn opgenomen en vereisen aandacht. De minister van Defensie benadrukt de noodzaak van regelgeving omtrent al deze aspecten.

Ze zegt dat de nationale commissie al deze zaken in kaart heeft gebracht en geprioriteerd. President Santokhi heeft aan alle ministers die veiligheid in hun portefeuille hebben, gevraagd het document te incorporeren in hun eigen veiligheidsplan, actie daarop voor te bereiden en uit te voeren. Voor het ministerie van Defensie geldt dat dit departement zal nagaan hoe onder meer de grenscontrole te verbeteren en welke veiligheidsplanning gemaakt kan worden voor de komende jaren.

Minister Mathoera voegt ook zaken als veiligheid rondom scholen, veiligheid in de gezondheidszorg, openbare ordeverstoring en criminaliteit toe. “Het zijn allemaal thema’s die in het veiligheidsplan zijn opgenomen en waar wij als ministers en regering de plicht hebben het te incorporeren in ons beleidsplan, daarop acties te formuleren en zo bij te dragen aan een veilige samenleving.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spoort ministers aan tot uitvoering van nationaal veiligheidsplan