donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi spoort Apoera aan om geboden kansen te benutten voor groei

lees ook ...

Leger enthousiasmeert publiek met demonstraties en carrièrem...

Om de gemeenschap een kijkje te geven achter de schermen van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL), heeft het ministerie van Defensie een opendag georganiseerd. Op zaterdag 25 mei 2024 konden ...

Tijdens zijn werkbezoek aan Kabalebo op zaterdag 2 september benadrukte president Chandrikapersad Santokhi aan het traditioneel gezag en burgermoeder Josta Lewis dat de achterstand in het gebied alleen kan worden ingehaald door de jongeren de kans te geven zich verder te scholen en bijscholen. In samenwerking met onderwijsinstellingen zullen scholingsinitiatieven worden gestart, vergelijkbaar met die in Nickerie, waar jongeren kunnen worden opgeleid in vakgebieden zoals kappers, textiele werkvorming en automontage.

Daarnaast zal de nadruk liggen op het trainen van jongeren in mijnbouw, toerisme en horeca, met het oog op de groeiende olie- en gassector. De president onderstreepte het belang van de gemeenschap om de aangereikte mogelijkheden te benutten, omdat het anders gemiste kansen zouden zijn. Hij spoorde de inwoners van Apoera aan: “Apoera, grijp nu jullie kansen, anders blijven jullie achter.”

Bovendien verzocht hij om een inventarisatie van individuen die grond nodig hebben voor bouw- of ondernemingsdoeleinden, waarbij het kabinet een commissie zal aanstellen om dit te coördineren. Tijdens het bezoek kregen ambtenaren van het commissariaat ook de gelegenheid om hun zorgen en voorstellen bij de president kenbaar te maken.

Het staatshoofd vroeg hen om ondernemers en potentiële investeerders te registreren. Hij benadrukte dat degenen die willen bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied klaar moeten zijn zodra de Apoera-Nickerie-weg wordt geopend, om de productie te stimuleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi spoort Apoera aan om geboden kansen te benutten voor groei