maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi scherpt instructies over dienstreizen en volgauto’s aan

lees ook ...

ECD kondigt strengere handhaving aan na bijeenkomst met onde...

De Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aangekondigd haar activiteiten op te voeren en intensiever te handh...

De instructies over dienstreizen en volgauto’s zijn door president Chandrikapersad Santokhi aangescherpt. Het besluit is genomen op basis van de gehouden consultatierondes en evaluaties. Er mag volgens de president voortaan gebruik worden gemaakt van slechts een volgauto. De president en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben de nodige instructies gegeven aan hun hoofd Veiligheid.

Verder is het gebruik van sirenes, met uitzondering van de president, verboden. Leden van de regering moeten onder alle omstandigheden de juiste gedragsregels, alsook de verkeersregels volgen, meldt Alven Roosveld, woordvoerder van president Santokhi.

Een andere instructie is dat er slechts mag worden ingehaald als de verkeerssituatie het toelaat. Inhaalmanoeuvres op de Jules Wijdenboschbrug zijn niet toegestaan. De regeringsleden mogen slechts in uitzonderlijke situaties een beroep doen op de Motor Surveillance Dienst van het Korps Politie Suriname.

Na de Covid-19-pandemie is een toename bij dienstreizen van ministers en ambtenaren geconstateerd. Wat betreft de niet urgente dienstreizen gelden op basis hiervan de volgende afspraken. Vanwege de financiële ruimte zullen alleen urgent noodzakelijke ministeriële en ambtelijke dienstreizen worden goedgekeurd. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:
– Reizen in verband met het Caricom-voorzitterschap van Suriname, waar een specifieke rol vervuld moet worden;
– Reizen in vertegenwoordiging van de president;
– Politiek noodzakelijke bezoeken om nationale doelen te realiseren.

Verder is aangegeven, dat de regeringsdelegaties tot het minimum zullen worden beperkt. Ook gesponsorde reizen zijn onderhevig aan goedkeuring, bijvoorbeeld ministeriële vergaderingen, trainingen, oriëntatie bezoeken.

Bezoeken om formaliteiten te verrichten, waar een diplomatieke missie van Suriname gevestigd is, zullen gedelegeerd worden aan de ambassadeur of Permanente Vertegenwoordiger. Een andere instructie is dat waar mogelijk en zinvol, de instructie is om gebruik te maken van virtuele opties om deel te nemen aan de vergaderingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi scherpt instructies over dienstreizen en volgauto’s aan