Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi schaft 50 procent kabinetstoelage in Suriname af

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Ambtenaren werkzaam op het Kabinet van de President zullen 50 procent minder ontvangen, dan zij gewend waren. President Chan Santokhi heeft de aanvullende waardering voor deze functionarissen afgeschaft. Het staatshoofd heeft per presidentieel besluit bepaald, dat deze tijdelijke waardering die bekend staat als “de kabinetstoelage” niet langer van toepassing zal zijn. Hiermee wil de regeringsleider een aanzet geven voor besparingen en bezuiniging. Deze maatregel zal maandelijks een besparing opleveren van SRD 2.3 miljoen.

Om de economie zo gauw als mogelijk op spoor te krijgen zullen de genomen maatregelen bestaan uit het verhogen van de inkomsten en het zoveel als mogelijk beperken van uitgaven. Hierdoor zal de regering de nodige balans brengen.

Deze toelage werd in oktober 2010 ingevoerd als een overgangs-financiële regeling voor de functionarissen van het kabinet. Aan deze functionarissen werd op hun bezoldiging tijdelijk een Kabinetstoelage van 50 procent toegekend in het kader van een overgang financiële regeling. De uitvoering van dit besluit zal vallen onder de minister van Binnenlandse zaken.

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zaterdag 29 augustus 2020 09:47

50% toelage???? Gelukkig dat er schoon schip wordt gemaakt. Het wordt steeds duidelijker waar al t geld naartoe ging. Oneerlijkheid wordt nu eerlijkheid.

Bryan
zaterdag 29 augustus 2020 09:56

Geen wondet dst Suriname aan de afgrond is beland.
Zo probeerde bouta solidariteit te kopen

Marcel
zaterdag 29 augustus 2020 10:17

Ook goed is, dat de overtollige lanti mang de laan worden uit gestuurd..
Op sommige plaatsen zijn er 7 personen voor die ene stoel, jaag 6 weg stuur ze naar het bos om hout te zagen voor de bouw van woningen.. ze kunnen ook obe gaan planten om palm olie te maken… grote vraag naar..

Perie
zaterdag 29 augustus 2020 17:14

Die Shantokie is de juiste man op de juiste plaats. Om arm hem, koester hem, hij is een waar leider die weet wat hij doet. Hij is zoals hij beloofde transparant en eerlijk. Gelukkig na 6 weken gaat hij door en is voor niemand bang. Goed gedaan Shantokie, je bent een ware puin ruimer. Wat we niet wisten haalt onze president boven water. Ik volg hem op de voet want hij is het die mij niet teleursteld. 6 weken pas president en kijk eens hoeveel zaken hij al heeft aangepakt. Deze man weet waar hij het over heeft, ik begin… Lees verder »

A/H
zondag 30 augustus 2020 10:50

Er valt ook geld/belasting te halen in de goudsector. Alle verleende concessies moeten meer belasting betalen

Baelam
maandag 31 augustus 2020 21:59

Kabinetstoelage niet langer van toepassing. Santohki schaft het af middels een presidentieel besluit. In 2010 had Bouterse deze toelage voor zijn kabinet ingevoerd. De redenen zijn duidelijk. Loyaliteit werd gewoon gekocht. Klootzak Desie was links en rechts zich aan het indekken. In tijden van nood, onverwachte calamiteiten en bij het uitvalen van zijn enkele hersencel hoopt deze gluiperd dat zulke omgekochte ambtenaren hem zullen bijstaan. Mensen doen immers alles voor geld ook immorele zaken. Dat hoopt de voorzitter van de paarse stront bende. Gelukkig dat bepaalde van deze ambtenaren die noodgedwongen hun mond hielden aantekening bijhielden van onregelmatigheden en mistanden… Lees verder »

Kwasi
maandag 31 augustus 2020 22:22

Goed zo President. En die auto’s die de oud-raadadviseurs (Boschje, Alibuks, etc.) van DDB voor een appel en een ei hebben gekregen ook terug draaien. Kan toch niet dat je een luxe auto bouwjaar 2019 voor omgerekend 700 usd kan kopen.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen