woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi: “Samenwerkingsrelatie met Nederland volledig hersteld”

lees ook ...

130 lijnbussen in Suriname gecontroleerd; 13 vergunningen in...

Op 23 en 24 maart 2023 zijn er op de Indira Gandhiweg in Suriname controles uitgevoerd op lijnbussen met medewerking van de busdienst van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). ...

De samenwerkingsrelatie met Nederland is binnen een week volledig hersteld en wel op alle niveaus. Van top bestuurlijk tot op het niveau van de gemeente is de samenwerking met het Europees land beklonken, zeker met de gemeente Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. “Er zijn verschillende samenwerkingsovereenkomsten gesloten onder andere met een ziekenhuis, diaspora, Schiphol en de haven van Rotterdam”, zo beschrijft president Santokhi een deel van het resultaat dat zijn bezoek aan Nederland heeft opgeleverd.

Hij deelde dit op een afscheidsdiaspora-receptie in Lourdes Kerk, Den Haag op 11 september in verband met zijn werkbezoek aan Nederland. De doelen waren helder, zegt het staatshoofd. Direct na het aantreden van de nieuwe regering is er tegen de achtergrond dat er langer dan tien jaar geen samenwerkingsrelatie is geweest met Nederland, de betrekkingen weer aangehaald.

“Tien jaar lang heeft de samenwerkingsrelatie onder druk gestaan. Tien jaar stond die onder spanning. Ik heb direct na de verkiezing telefonisch onderhoud gehad met de minister-president Mark Rutte en wij hebben een commitment gemaakt dat wij die samenwerkingsrelatie gaan herstellen, verbreden, verdiepen en verruimen. En kijkt u wat we binnen een week hebben bereikt”, gaf Santokhi aan.

Volgens de regeringsleider is er een zodanige inhaalslag gemaakt dat het nu al lijkt alsof mensen vergeten zijn dat er tien jaar lang geen samenwerkingsrelatie was. Het staatshoofd is onder de indruk van de wijze hoe Nederland is omgegaan met het bezoek. Op alle onderdelen van het bezoek heeft hij een zeer waardige en respectvolle ontvangst van de president van de Republiek Suriname ervaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Samenwerkingsrelatie met Nederland volledig hersteld"