zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi roept veiligheidsbonden op om regering te ondersteunen

lees ook ...

SHTTC bevordert duurzame economische groei met baktraining i...

Van 27 november tot en met 1 december organiseerde het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met het Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) een tra...

President Chandrikapersad Santokhi heeft veiligheidsdiensten opgeroepen om de regering te ondersteunen. Deze oproep deed het staatshoofd op het Kabinet van de President waar hij een ontmoeting had met voorzitters van de verschillende bonden van veiligheidsdiensten. Bij deze gelegenheid op maandag 19 december 2022 waren ook minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Ruben Kensen, waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), aanwezig.

Tijdens het onderhoud met de bonden van de korpsen Brandweer Suriname (KBS), Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) is het staatshoofd breedvoerig ingegaan op het economisch, sociaal en financieel beleid van de regering.

“Laat het bloeden stoppen, laat de stijging van de koers stoppen, gezamenlijk kunnen we dit bewerkstelligen. Om het beleid te helpen uitvoeren zijn ideeën en projectvoorstellen nodig,” sprak het staatshoofd.

KPA-bondsvoorzitter Max Breinburg zegt dat het staatshoofd in het onderhoud heeft aangegeven, dat er genoeg geld beschikbaar is, maar dat de regering haar huiswerk moet maken. Hij merkt echter op dat de korpsen kleding en uitrusting ontberen alsook transportmiddelen en financiën.

“De overheid moet hierin voorzien. Het kan niet zo lang door blijven gaan door te stellen dat er geen geld is,” merkt Breinburg op. Hij zegt dat er naar de bonden toe een aantal toezeggingen is gedaan. “We kijken ernaar uit dat in elk geval die aanpassingen komen zodat wij als veiligheidsbonden het ietwat makkelijker zullen hebben.”

De bonden zijn volgens de KBA-voorman gebundeld om zodoende collectief met de regering te kunnen communiceren. Zo kunnen zij dan ook met voorstellen komen waarmee zij de regering kunnen ondersteunen. Een van de voorstellen is het opzetten van een veiligheidsacademy die kostenbesparend zal zijn voor de overheid. “

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi roept veiligheidsbonden op om regering te ondersteunen