zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi roept vakbonden op voor onderhandelingen koopkrachtversterking

lees ook ...

Samenleving geprezen voor bijdrage aan succesvolle strijd te...

De korpsleiding van de Surinaamse politie heeft haar tevredenheid geuit over de resultaten die tot dusver zijn behaald in het kader van de "Operatie Zero Tolerance". Met lof aan de medewerkers, die in...

President Chan Santokhi heeft de vakcentrales, waaronder Ravaksur, de COL en de Surinaamse Politiebond, uitgenodigd voor een ‘kick-off sessie’ op dinsdagmiddag om te onderhandelen over koopkrachtversterking. Vorig jaar is overeengekomen tussen de overheid en de vakbonden dat van 1 januari tot en met juni 2024 de koopkrachtversterking zou toenemen van SRD 1.000 tot SRD 3.500. Gepensioneerden bij de overheid zouden hiervan 70% ontvangen.

Er is afgesproken dat de vakbeweging opnieuw met de overheid zou gaan onderhandelen voor de tweede helft van het jaar. De president heeft in een brief aan de vakbondsleiders laten weten dat hij tijdens de bijeenkomst afspraken wil maken over de onderhandelingen en een context wil creëren voor de gesprekken.

In de brief van de president wordt niet gerept over de verhoging van de stroomtarieven. Ravaksur heeft in maart haar ongenoegen geuit over de gehanteerde tarieven, en ook C-47 heeft apart de president aangeschreven over dit onderwerp. Deze vakcentrale bereidt zich voor op protesten tegen de reeds doorgevoerde verhogingen. Tot nu toe heeft de regering nog niet gereageerd op deze kwestie.

Naast de bestaande vakcentrales zal binnenkort een nieuwe vakcentrale worden opgericht, waarbij onder andere de bonden van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Energiebedrijven Suriname, Telesur en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij betrokken zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi roept vakbonden op voor onderhandelingen koopkrachtversterking