donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi roept op tot opstaan tegen de demonen van discriminatie

lees ook ...

Waarnemend president Brunswijk: Regering geeft zwakke huisho...

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft aangekondigd dat de koopkrachtversterking van SRD 1800 in de nabije toekomst zal worden verhoogd, omdat dit bedrag niet langer toereikend is. De verhoging z...

Op zaterdag 1 juli vond bij het standbeeld Kwakoe de kranslegging plaats ter herdenking van de afschaffing van de slavernij. President Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, vicepremier Wopke Hoekstra van Nederland en Arubaanse vicepremier Ursell Arends waren aanwezig bij de ceremonie.

In zijn toespraak benadrukte president Santokhi het belang van het herdenken van de verschillende fasen van koloniale heerschappij in Suriname door Nederland. President Santokhi wees erop dat de emancipatiewet van Koning Willem III, die 160 jaar geleden van kracht werd, een eerste stap was in het emancipatieproces van de tot slaaf gemaakten.

Hij benadrukte echter dat het proces van vrijheid en gelijke rechten voor de vrijverklaarden pas in 1873 voltooid was. De president erkende de diepe wonden die de slavernij in de Surinaamse samenleving heeft achtergelaten en benadrukte dat ware verzoening alleen kan plaatsvinden door erkenning, excuses en vergeving.

President Santokhi waarschuwde dat discriminatie een verfoeilijke levenshouding is die verzoening en heling in de weg staat. Hij riep op tot het opstaan tegen deze demonen van discriminatie en benadrukte dat gelijkwaardigheid voor iedereen, ongeacht huidskleur, geloof, seksuele geaardheid of bezit, essentieel is voor een verenigde samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi roept op tot opstaan tegen de demonen van discriminatie