zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi roept op tot het oppakken van de uitdagingen

lees ook ...

ECD kondigt strengere handhaving aan na bijeenkomst met onde...

De Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aangekondigd haar activiteiten op te voeren en intensiever te handh...

President Santokhi heeft op woensdag 21 september 2022 de algemene vergadering van de VN toegesproken. Hij startte zijn toespraak door aan te geven dat hij reeds vorig jaar de staatshoofden had opgeroepen een wereld op te bouwen voor hen die nu leven, maar meer nog voor de komende generaties.

Reeds in 1992 riep Severn Cullis-Suzuki tijdens de VN earth summit op te stoppen met de vernietiging van de hulpbronnen van de aarde. Na 30 jaar zijn wij volgens de president niet in staat de uitdagingen aan te pakken. De president noemde uitdagingen zoals economisch herstel na de Covid-19-pandemie, de klimaatcrisis en extreme weersomstandigheden, instortende ecosystemen, heersende armoede en honger, een humanitaire crisis.

De wereldbevolking lijdt onder stijgende consumenten- en brandstofprijzen. Deze ontwikkelingen zullen maken dat de gestelde doelen in de Agenda 2030 niet behaald zullen worden. President Santokhi vroeg de aanwezigen om na te gaan als wij gezamenlijk genoeg hebben gedaan om voornoemde crises te voorkomen.

Hij riep op tot zinvolle dialoog en acties, om de uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd, het hoofd te bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi roept op tot het oppakken van de uitdagingen