zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi roept op tot eenheid op CELAC summit

lees ook ...

Tijdens de 8ste Summit van de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) heeft President Santokhi krachtig het belang benadrukt van eenheid en samenwerking binnen de regio om gezamenlijke uitdagingen aan te gaan. Hij heeft opgeroepen tot het overstijgen van ideologische verschillen en het streven naar een gezamenlijke aanpak voor een welvarende toekomst. De summit, die plaatsvindt op vrijdag 1 maart in het Sandals Resort op het eiland Saint Vincent and the Grenadines, brengt regeringsleiders samen om te werken aan regionale samenwerking.

Santokhi dringt aan op het versterken van allianties en het overwinnen van nationale belangen ten gunste van een gezamenlijke vooruitgang. Hij benadrukt het belang van technische samenwerking, intra-regionale handel, zakelijke kansen en integratiemechanismen voor stabiliteit, veiligheid en duurzame ontwikkeling. Deze collectieve inspanningen zijn cruciaal voor een succesvolle en duurzame groei en samenwerking tussen de landen.

De president wijst op de veiligheid en vreedzaamheid van de regio, ondanks de mondiale uitdagingen zoals georganiseerde misdaad, cybercriminaliteit en politieke instabiliteit. Hij roept op tot waakzaamheid en samenwerking om de ontwikkelingsagenda van de gemeenschap te beschermen. De zorg over de openbare veiligheid en humanitaire situatie in Haïti onderstreept de noodzaak van gezamenlijke inspanningen om vrede en veiligheid te handhaven.

Verder heeft President Santokhi verklaard dat Suriname vastbesloten is om koolstofnegatief te blijven en zal blijven streven naar meer actie en steun van de internationale gemeenschap. Dit omvat het versterken van maatregelen om ontbossing en landdegradatie tegen te gaan, het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken en het ontwikkelen van groene economische sectoren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi roept op tot eenheid op CELAC summit