woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi roept op tot eenheid en welzijn in jaarrede aan Surinaams volk

lees ook ...

Inbraak in Sint-Jozefkerk: Grote schade en diefstal

Inbrekers hebben vrijdag de Sint-Jozefkerk in Geyersvlijt geplunderd. De ongewenste bezoekers hebben de kerk bezocht en aanzienlijke schade aangericht. De dieven zijn via een raam binnengekomen en heb...

President Chandrikapersad Santokhi sprak tijdens zijn jaarrede op 29 september 2023 het Surinaamse volk toe, waarbij hij de nadruk legde op het belang van algemeen en nationaal belang. Hij beloofde daarnaast doortastend op te treden om het beleid effectief uit te voeren en het welzijn van de bevolking te waarborgen.

De president gaf inzicht in lopende ontwikkelingen, waaronder de voorbereiding van de Wet op de Basisbankrekening, die financiële inclusiviteit en stabiliteit beoogt. Ook benadrukte hij de aanstaande herzieningen van de kiesregeling, grondconversie en grondenrechten, met als doel het dienen van het Surinaamse electoraat.

Een significant economisch initiatief omvat de heropleving van het Bauxiet Instituut Suriname, waarvoor investeerders worden aangetrokken via een Request for Expression of Interest. Dit project, onder supervisie van de commissie Ontwikkeling West-Suriname Bakhuis Bauxiet, is cruciaal voor de economische ontwikkeling van West-Suriname.

De president prees het Surinaamse volk voor hun opofferingen en veerkracht in de afgelopen jaren. Hij erkende dat deze opofferingen voortkwamen uit weloverwogen beslissingen om het land op het juiste pad te zetten. “Uw pijn bij deze opofferingen heb ik gezien en daarvoor nemen wij als regering ook de verantwoordelijkheid, omdat ze de consequenties zijn van een goed voorbereid besluit om zaken voor eens en altijd goed te regelen. Ze zijn opofferingen geweest voor uw gezin, voor kinderen en kleinkinderen”, aldus het staatshoofd.

De president benadrukte ook de noodzaak van nationale eenheid en broederschap, ongeacht afkomst of achtergrond. Hij riep op tot een positieve dialoog en het stopzetten van negativiteit en haatzaaierij. “Ik doe een beroep op u allen om positief te blijven in onze meningsvorming en meningsuiting. Laten wij het goede voorbeeld zijn.”

De regeringsleider benadrukte dat Surinamers gezamenlijk moeten streven naar modernisering van de samenleving. In zijn slotwoord bedankte president Santokhi de vakbeweging en het bedrijfsleven, die een cruciale rol spelen in de groei en duurzame ontwikkeling van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi roept op tot eenheid en welzijn in jaarrede aan Surinaams volk