dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi roept minister Somohardjo op het matje na omstreden uitspraken

lees ook ...

Minister Ori: “Stilstand in onderwijs binnenland moet ...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft de eerste interministeriële sessie gehouden gericht op het oplossen van de onderwijsproblematiek in het binnenland. Bij dit overl...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, ontboden op het Presidentieel Paleis. Deze stap volgt op de controversiële opmerkingen van de minister tijdens een evenement in Commewijne op 9 augustus 2023, waarin hij sprak over de viering van de Dag der Inheemsen en de herdenking van 133 jaar Javaanse Immigratie.

De president heeft bij het gesprek zijn afkeuring over de uitlatingen van de minister uitgesproken en hem hierbij ook gewezen op het gegeven dat deze getypeerd kunnen worden als niet gefundeerde toespelingen met een racistisch karakter richting de mediahuizen Radio 10 en De Ware Tijd Suriname.

Minister Bronto Somohardjo. Foto: CDS

Het handelen van de minister staat haaks op het grondrecht van vrijheid van vrije meningsuiting en de persvrijheid, en bovendien zeer incorrect naar de 2 mediahuizen en de samenleving toe. Somohardjo is ter zake zijn handelingen dan ook ernstig gewaarschuwd en hij is tot slot geadviseerd om zijn excuses aan te bieden aan Radio 10 en De Ware Tijd.

De regering hecht groot belang aan het beschermen en bevorderen van een open en inclusief klimaat waar verschillende stemmen en opvattingen vrijelijk kunnen worden geuit, met respect voor elkaar. Respect voor elkaar, ook in de communicatie, wordt als essentieel geacht voor een gezonde en progressieve samenleving, meldt het Kabinet van de President.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi roept minister Somohardjo op het matje na omstreden uitspraken