zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi roept diaspora in VS op Suriname mede op te bouwen

lees ook ...

OGA plant 125.000 bomen in alle districten met uitzondering ...

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken heeft het ambitieuze project ‘Planting One Million Trees in 5 Years’ gelanceerd. President Chandrikapersad Sa...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Surinaamse diaspora in de Verenigde Staten van Amerika opgeroepen haar land van herkomst mede te helpen opbouwen. Het staatshoofd heeft de Surinamers overzee maandag toegesproken tijdens zijn bezoek aan New York, waar hij de 77ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) heeft bijgewoond.

Hij riep op tot samenwerken aan de ontwikkeling van Suriname en stelde dat er met publieke en private samenwerking meer bereikt kan worden. In dit kader heeft de regering het voor diaspora-investeerders mogelijk gemaakt om gemakkelijker in Suriname te investeren via beurzen.

Santokhi erkent dat veel Surinamers in de VS regelmatig personen in Suriname steunen en dat zij bereid zijn meer te doen indien het land zich structureel beter organiseert. Hij stelde daarom ook voor om een werkgroep van diaspora in New York op te richten, die via de Permanente Vertegenwoordiging van Suriname bij de VN kan samenwerken met het Diaspora Instituut in Suriname. Het Citizenship by Investment program is momenteel in voorbereiding.

President Santokhi sprak ook over zijn recente bezoek aan het AfriCaribbean Trade and Investment Forum in Barbados. “Investeringen, vooral in onze landbouw zijn noodzakelijk. Regeringen moeten ernaar streven om duurzame economische integratie en samenwerking te bevorderen ten behoeve van de volkeren van beide regio’s”, gaf het staatshoofd aan.

“We moeten voedselveiligheid garanderen en Suriname kan dit voor veel landen garanderen, omdat we over land daarvoor beschikken. We hebben de investering, de kennis en kunde en de tools van onze diasporafamilie nodig”, zei hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi roept diaspora in VS op Suriname mede op te bouwen