donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “Relatie Suriname en Nederland volledig hersteld”

lees ook ...

Intensieve zorg pasgeboren kinderen niet veel verandert

Het ministerie van Volksgezondheid beloofde in juli dat de neonatale en pediatrische intensive care unit (nicu & picu) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zou worden aangepakt. De afdel...

De relatie tussen de overheden van Suriname en Nederland is na een bekoelde relatie van ruim tien jaar nieuw leven ingeblazen. Een Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi vertoeft al enkele dagen in Nederland. Het officiële werkbezoek van de Surinaamse president is woensdag aangevangen.

Santokhi heeft woensdag een ontmoeting gehad met de Nederlandse demissionair minister-president Mark Rutte. “Het is echt historisch dat wij na zoveel jaren samen kunnen staan als Suriname en Nederland”, stelt premier Rutte.

President Santokhi zegt dat na de verkiezingswinst 2020, hij en de Nederlandse premier de afspraak hebben gemaakt de samenwerking te intensiveren. Als het aan ons ligt is de relatie volledig hersteld en is het nu tijd om te gaan om naar het verder verbreden van de samenwerking. Ook aan de diaspora doet president Santokhi een beroep om een bijdrage te leveren in de verschillende sectoren om daarmee meer ontwikkeling teweeg te brengen.

Bezoek Nederlandse koning
Het Surinaamse staatshoofd heeft een ontmoeting gehad met de Nederlandse koning Willem-Alexander. Hij werd ontvangen in Paleis Noordeinde. De ontmoeting tussen Santokhi en de Nederlandse koning en premier mag als een historisch moment gelden, omdat er langer dan tien jaar geen officieel bezoek van een Surinaamse regering is geweest.

Bij het aantreden van de huidige regering werden op basis van reciprociteit weer ambassadeurs in beide landen benoemd, waarbij Surinames vertegenwoordiger Rajendre Khargi werk heeft gemaakt van het bezoek van president Santokhi aan Nederland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Relatie Suriname en Nederland volledig hersteld"