woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi reist naar Guyana voor brugonderhandelingen

lees ook ...

Legerofficieren bevorderd na training

Zeven militairen zij na afronding van de Cursus Officiersvorming (klas 2023-02) bevorderd tot de rang van tweede luitenant. Deze cursus van meer dan vier maanden moest de militairen specifieke compete...

President Chandrikapersad Santokhi reist dit weekend af naar Guyana om samen met zijn ambtgenoot, president Irfaan Ali, te onderhandelen over de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Op 19 maart 2024 bespraken de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën en Planning en Openbare Werken van beide landen de voortgang van het project. Er is een gezamenlijke evaluatie gemaakt en er zijn aanbestedingen gehouden.

Het ministerieel team heeft intussen een aantal aanbevelingen opgesteld die door de presidenten beoordeeld zullen worden. De keuzes die dit weekend gemaakt worden, zullen bepalend zijn voor de voortgang van de onderhandelingen met specifieke bedrijven alsook de onderhandelingen met betrekking tot management, beheer en financiering van de brug.

De brug over de Corantijnrivier is een lang gekoesterde droom van beide landen. De brug zal de handel en integratie tussen Suriname en Guyana bevorderen. De verwachting is dat de brug in 2026 opgeleverd zal worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi reist naar Guyana voor brugonderhandelingen