donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi reikt grondbeschikkingen uit in Coronie

lees ook ...

Omar Sherif Abdoelrahman beëdigd als Surinaamse ambassadeur ...

Omar Sherif Abdoelrahman is op donderdag 15 februari 2024 beëdigd als de nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname in het Koninkrijk Marokko. President Chandrikapersad Santokhi he...

Het district Coronie had zaterdag hoog bezoek. President Chandrikapersad Santokhi was er te gast samen met enkele andere hoogwaardigheidsbekleders. In het district is de zonne-energiecentrale van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) in gebruik genomen. Daarnaast heeft de president grondbeschikkingen uitgereikt. Ongeveer 110 personen in het district hebben grondpapieren gekregen.

Het staatshoofd gaf bij deze gelegenheid aan, dat het beschikken over een stuk grond zekerheid in het leven geeft, namelijk voor bebouwing of beplanting. De visie van de president dat iedere Surinamer het recht op een stuk grond heeft, wordt door het uitreiken van grondbeschikkingen aan mensen van het district Coronie zichtbaar.

Waar het mogelijk is om grondbeschikkingen uit te reiken, wordt dat voortvarend aangepakt en zij die hebben aangevraagd, moeten waar mogelijk krijgen. Volgens de president doet de regering er alles aan om Coronie te laten bloeien. Het staatshoofd riep vooral de jongeren op om het district Coronie weer te brengen naar het district met vele middelen van bestaan.

In dit district waar er veel aan landbouw wordt gedaan, bleek het overgrote deel van de grondaanvragen voor tuin- en landbouwdoeleinden. Het gaat om bereidverklaringen die uitgereikt zijn. Zij die hiervoor in aanmerking zijn gekomen, zullen binnen zes maanden de nodige stappen moeten ondernemen om de definitieve beschikking in handen te krijgen, zei het staatshoofd.

Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) vroeg dat dit ook wordt gedaan zodat de verklaringen niet vervallen. In de zes maanden-periode zullen de leges betaald moeten worden, terwijl ook de ontsluiting in orde gemaakt moet zijn. Daarnaast moet een landmeter benaderd worden voor de uitmetingskaart.

Districtscommissaris Maikel Winter toonde meteen zijn bereidheid door zijn districtsgenoten op te roepen voor een vergadering om ze in het proces te begeleiden. Er zal als collectief een landmeter aangetrokken worden om zodoende de kosten te drukken.

Vanaf het aantreden van de regering zijn er in verschillende districten grondpapieren uitgereikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi reikt grondbeschikkingen uit in Coronie